Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

08 Δεκεμβρίου 2019

Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα (1935)

Σαν σήμερα στις 8/12/1935, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1935-1936 …

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε σαν ίσος προν ίσον απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα, αλλά έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 21’ από τον Κρητικό. 

Παρά τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης από τον διαιτητή Σβολόπουλο. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Πανίδης, Κοσμίδης, Μοσχίδης, Καλογιάννης, Κοντόπουλος, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Αναστασιάδης, Μποσταντζόγλου, Βαφειάδης 

* Η ομάδα συγκέντρωσε 11 βαθμούς, με 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 7 ήττες και τέρματα 24-32. 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν: Καλογιάννης, Σωτηριάδης, Πανίδης, Κοντόπουλος, Μοσχίδης, Κοσμίδης, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Αναστασιάδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου, Βαφειάδης, Ηλιόπουλος, Γεωργίου, Καβουρματζής, Ελευθεριάδης. 

* Δύο από τους παραπάνω παίκτες, ο τερματοφύλακας Νίκος Σωτηριάδης (ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου) και ο Κώστας Καλογιάννης (Ξούρας), αγωνίστηκαν και στα 14 ματς του πρωταθλήματος, με τον τελευταίο μάλιστα να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σημειώνοντας 14 γκολ, αφήνοντας πίσω του τα «βαριά χαρτιά» της εποχής (Χούμη, Κρητικό, Βάζο), που σκόραραν 12 φορές έκαστος! 

* Τα 24 γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν οι: Καλογιάννης 14, Κοντόπουλος 3, Ηλιόπουλος 2, Ιωαννίδης 1, Μποσταντζόγλου 1, Γεωργίου 1, Βασιλειάδης 1, Βαφειάδης 1 

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1935-36 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία πήραν μέρος οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3), χωρίς οι ομάδες αυτές να μετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Δηλαδή από τις 10 ομάδες που είχαν μετάσχει στους δύο ομίλους του πανελλήνιου πρωταθλήματος 1934-35 αποκλείστηκαν οι δύο που είχαν τερματίσει τελευταίες: το Π.Σ. Γουδί από το Νότιο όμιλο και ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης από το Βόρειο. 

* Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 1935 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 1936. 

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ... δωδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, πριν από κάποιο φιλικό κατά το διάστημα της προετοιμασίας. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: 

Κοντόπουλος Απ., Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Τσαντάς (Πρόεδρος), Κοντόπουλος Π. (έφορος), Καλογιάννης, Γεωργίου. Καθιστοί: Τακατσόγλου, Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Μοσχίδης 

* Εκτός των Τακατσόγλου και Ζακαπίδα, οι υπόλοιποι ανήκαν και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά (1935-1936) 

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4