Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2019

Συνέτριψε τον Θερμαϊκό στο πρωτάθλημα του 1933

Σαν σήμερα στις 17/12/1933, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Θερμαϊκό, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1933-1934 …

Ο Δικέφαλος αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 5-1, καθαρίζοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 4-0! 

Το σκορ άνοιξε στο 8’ ο Ιωαννίδης και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα από τον ίδιο παίκτη στο 18’ και στο 24’, για να γράψει το 4-0 στο 39’ ο Κωνσταντινίδης. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Στεφόπουλου. 

Στο 61’ ο Βενέτης μείωσε σε 4-1, για να έρθει στο 78’ ο Ετιέν να σημειώσει το τελικό 5-1. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Παπαδόπουλος, Πυλορόφ, Πανίδης, Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Ιωαννίδης, Ετιέν, Ασκεπίδης, Βλάχου, Κωνσταντινίδης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. 
Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίστηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο Πανελλήνιο. 

Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1932-1933. Διακρίνονται ο τότε προπονητής, Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. 

Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4