Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή το 1928 ...

Σαν σήμερα στις 16/12/1928, ημέρα Κυριακή, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ηρακλή σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1928-1929 … 

Ο αγώνας έγινε στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή, παρουσία χιλιάδων θεατών που κατέλυσαν τις κερκίδες και ο Δικέφαλος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 3-0! 

Οι παίκτες μας είχα από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού τον έλεγχό του και κάνοντας επιθέσεις κατά κύματα πήραν την εντυπωσιακή νίκη, καταπλήσσοντας με την απόδοσή τους! 

Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Παντερμαλής με σουτ μετά από μπαλιά του Βλάχου, για να γίνει το 2-0 στο 46’, όταν μετά από σέντρα του Λιανόπουλου και ασθενή επέμβαση του Νικολαΐδη, ο Μακαρονόπουλος με κεφαλιά σκόραρε. 

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 86’ με δυνατό μακρινό σουτ του Βλάχου, που άφησε άγαλμα τον Νικολαΐδη! 

Οι συνθέσεις: 

Ηρακλής: Νικολαΐδης, Πρωτοψάλτης, Βόγας, Γριζαγορίδης, Δόικος, Λιόντας, Ναμίας, Μπατζόγλου, Αθανασίου Χ., Σιδηρόπουλος, Αθανασίου Δ. 

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης, Μαλαξόπουλος, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Ετιέν, Λιανόπουλος.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 1η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες!
Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Άρη, όμως στους αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που έγιναν στο γήπεδο του Ηρακλή, στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 και στο δεύτερο χάσαμε με 4-3, αν και προηγηθήκαμε 2-0 . 

* Η αρχική εικόνα είναι από την τελετή έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος της περιόδου 1928-1929. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4