Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Νοεμβρίου 2019

Διπλό επί του Άρη για την ομάδα volley (1987)

Σαν σήμερα στις 21/11/1987, η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την αντίστοιχη του Άρη και την κέρδισε με 1-3 σετ …

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον συμπολίτη εκείνη τη σεζόν, με την αναμέτρηση να διεξάγεται στο κλειστό κάτω από τις εξέδρες του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Άρη. 

Τα σετ: 13-15, 15-11, 9-15, 9-15 (τα σετ κρινόταν στους 15 πόντους).

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Κάλλης, Μιχελινάκης 

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Λυκούδης, Μοδιώτης, Παπαδόπουλος, Κουτσονίκας, Δούκας, Κωνσταντινίδης, Μπάμπης.

ΠΑΟΚ: Βασιλικούδης, Νικηφορίδης, Αμαριανάκης, Βαλσαμίδης, Χαντές, Αναγνώστου, Βενετικίδης, Καραβιδόπουλος, Παϊσιάδης.

Τη σεζόν 1987-1988 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση. Οι 4 πρώτες ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, Ηρακλής) εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο πρώτο πρωτάθλημα της Α1 για τη σεζόν 1988-1989, ενώ οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 5-10 συμμετείχαν μαζί με τις δύο πρωταθλήτριες της Β' Εθνικής, σε αγώνες μπαράζ, για τις 2 τελευταίες θέσεις στην Α1. 

Οι 2 ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο 1ο πρωτάθλημα της Α1 ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Παράδεισος Αμαρουσίου, ενώ οι υπόλοιπες 6 ομάδες συγκρότησαν το 1ο πρωτάθλημα της Α2. 

Τα παιχνίδια στον δικό μας όμιλο έγιναν στην Πάτρα και συμμετείχαν ο ΠΑΟΚ, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, η Ορεστικάδα και ο Μίλων. Ο Δικέφαλος με 3 στις 3 νίκες και 9-1 σετ πήρε την πρωτιά … 

Όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα ...

Στο πρωτάθλημα Ελλάδας βόλεϊ ανδρών της επόμενης περιόδου (1988−89) ήταν το πρώτο με την ονομασία Α1 κατηγορία, καθώς μετά το τέλος της περιόδου 1987-88 η Α' Εθνική διαχωρίστηκε σε Α1 και Α2 με έξι ομάδες η καθεμία.

Η Α1 και η Α2 ήταν επισήμως δύο όμιλοι της Α' Εθνικής, με τις ομάδες του πρώτου (Α1) να αγωνίζονται για τις θέσεις 1-6, και αυτές του δεύτερου (Α2) για τις θέσεις 7-12, αλλά κατ' ουσία ήταν διαφορετικά πρωταθλήματα, καθώς οι ομάδες της Α2 δεν μπορούσαν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας, κάτι που αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο της ανώτατης κατηγορίας. 

Ο σκοπός του διαχωρισμού ήταν να υπάρχουν περισσότεροι ανταγωνιστικοί αγώνες (π.χ. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές εν αντιθέσει με τις δύο των προηγούμενων ετών), καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι μεγάλες ομάδες επικρατούσαν εύκολα των υπολοίπων, και γνώριζαν ελάχιστες ήττες, κυρίως στους μεταξύ τους αγώνες. (Πηγή: Wikipedia )
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4