Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Νοεμβρίου 2019

Πρόκριση με ανατροπή επί του Μελιτέα (1947)

Σαν σήμερα στις 19/11/1947, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μελιτέα, σε παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1947-1948 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση, επικρατώντας 4-2, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τρεις βασικούς του παίκτες! 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που προηγήθηκε στο σκορ μόλις στοπ 2’, όταν ο Εμμανουηλίδης, νίκησε τον Χαριτωνίδη ανοίγοντας το σκορ. 

Όσοι πίστεψαν πως η αποστολή του ΠΑΟΚ θα ήταν εύκολη γελάστηκαν, καθώς στη συνέχεια ο Μελιτέας έπαιξε εξαιρετικά και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 7’ με τον Βασιλειάδη, έφτασε στο 43’ στην ανατροπή με γκολ που σημείωσε ο Σαγκιώνης. 

Με το σκορ στο 1-2 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπαρίτα. 

Στην επανάληψη και μετά το 60ό λεπτό, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, ισοφάρισε στο 65΄με αυτογκόλ του Εφραιμίδη και με άλλα δύο τέρματα τα οποία σημείωσαν στο 70’ ο Χατζηαντωνίου με κεφαλιά και στο 77’ ο Κρεμέζης, πήρε τελικά τη νίκη με 4-2. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Καραλής, Χατζηιωάννου, Φιλίδης, Μουράτης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Καμπακάκης, Δουκίδης, Κρεμέζης, Χατζηαντωνίου.

Μελιτέας: Χαριτωνίδης, Μάλαμας, Εφραιμίδης, Καρακομνηνός, Χατζηθωμάς, Μάμαλης, Ιωαννίδης, Μανακίδης, Σαγκιώνης, Βασιλειάδης, Νάτσης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4