Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

11 Νοεμβρίου 2019

Συνέτριψε σε φιλικό τον Μέγα Αλέξανδρο (1934)

Σαν σήμερα στις 11/11/1934, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι σε φιλικό παιχνίδι τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίον κέρδισε με 14-2...

Αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του Συλλόγου, αλλά δυστυχώς δεν έχουν διασωθεί και πολλά πράγματα από την αναμέτρηση, εκτός από το σκορ, την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και το όνομα του διαιτητή (Κόλλιας)! 

Η αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αναστασιάδης, Μοσχίδης, Πανίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Κωνσταντινίδης Αθ. 

* Η σεζόν 1934-1935 ήταν μια μέτρια σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο τοπικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης τερμάτισε 3ος , με 7 βαθμούς (ισόβαθμος του 2ου Ηρακλή), με τέρματα 10-8, έχοντας 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα φιλικά παιχνίδια εκείνης της σεζόν... Σωτηριάδης, Αναστασιάδης, Μοσχίδης, Πανίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Βασιλειάδης Γ., Καβουρματζής, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Κωνσταντινίδης Αθ., Πυλορόφ, Λαζάρου, Κοντόπουλος, Βαφειάδης, Βικελίδης (1 συμμετοχή.

Ο τελευταίος, ενίσχυσε τον ΠΑΟΚ σε φιλικό με την Sport Club Σόφιας στις 26/12/1934!), Ανδρεάδης, Βασιλειάδης Δ., Θεοδωρίδης 

......................................... 

* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1934-35 μετείχαν δέκα (10) ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους: Νότου με έξι (6) και Βορρά με τέσσερις (4). 

Οι τρεις ιδρυτικές ενώσεις της ΕΠΟ εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο αριθμό συλλόγων με την περασμένη χρονιά (ΕΠΣ Αθηνών 4, ΕΠΣ Πειραιώς 2, ΕΠΣ Μακεδονίας 4) και συγκεκριμένα ακριβώς από τους ίδιους, δεδομένου ότι τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπηκαν για εξοικονόμηση χρόνου. 

Οι αγώνες των δύο ομίλων ολοκληρώθηκαν με πρώτους αντίστοιχα τον Εθνικό Πειραιώς και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως, η τελική φάση του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε και κατά συνέπεια δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή οι Εθνικός, Παναθηναϊκός, Άρης και Ηρακλής. 

Υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω ένστασης του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ισοβαθμήσει με τους δύο πρώτους στο Νότο και ζητούσε, ως κάτοχος του προηγούμενου πρωταθλήματος 1933-34, να μετάσχει και αυτός. 

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. 

Η διεξαγωγή της, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο. 

* Στην αρχική εικόνα η ομάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου. Διακρίνονται όρθιοι από τα αριστερά: άγνωστος, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης Αθ., Καβουρματζής, Πανίδης, άγνωστος, Ανδρεάδης (έφορος), άγνωστος.

Καθιστοί: Βασιλειάδης, Ασκεπίδης, Βατίκης, Σωτηριάδης, Μοσχίδης 

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4