Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2019

Με το δεξί στο πρωτάθλημα της περιόδου 1933-1934

Σαν σήμερα στις 5/11/1933, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μελιτέα, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1933-1934 … 

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Σανκιώνη στον πάγκο του, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και πήρε τη νίκη με το ευρύ 5-1, μπαίνοντας με το δεξί στη διοργάνωση. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Πυλορόφ, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Αναστασιάδης, Ιωαννίδης, Ασκεπίδης, Λαζάρου, Ετιέν.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό. 

Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίστηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο. 

Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της προηγούμενης περιόδου, 1932-1933

Διακρίνονται ο τότε προπονητής, Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. 

Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4