Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Οκτωβρίου 2019

Νίκησε Απόλλωνα με Μαουρίσιο - Κρέσπο! (2018)

Σαν σήμερα στις 7/10/2018, για την 6η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στης Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0...

Μπροστά σε περισσότερους από 18.000 θεατές, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του!

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα, τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος – Κρέσπο – Βαρέλα – Βιεϊρίνια, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο – Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Ζαμπά – Πέλκα – Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς

Μόλις στο 7ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Τριάδη να βγαίνει τετ α τετ, αλλά να αποκρούει σωτήρια ο Πασχαλάκης, στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στην αναμέτρηση!

Στο 15ο λεπτό, ο Μαουρίσιο με σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ του Πέλκα, σημείωσε το 1-0, όμως αντί να λυθούν τα πόδια των παικτών μας, μάλλον βάρυναν καθώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... 
Tην παράσταση στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεψε ο διαιτητής Τάσης, με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του και την μεγάλη ελαστικότητα που έδειξε σε σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων!

Στο 43΄ο Χουάντερσον απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Μπίσεσβαρ, στην τελευταία καλή μας προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα να έχει πρόβλημα στο τρανσίσιον! 

Η μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Τάση και τους βοηθούς του να σταματάνε κάθε καλή μας επιθετική προσπάθεια εν τη γενέσει, προκαλώντας οργή στην Τούμπα και δημιουργώντας υποψίες για τους σκοπούς τους!

Ανύπαρκτα οφ σάιντ, ατιμώρητα μαρκαρίσματα, ανύπαρκτα οφ σάιντ, συνέθεσαν μια πολύ κακή εικόνα για το τρίο, που έδειχνε παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί το παιχνίδι!

Και όσο περνούσε η ώρα και το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 1-0, υπήρχε σχετική αγωνία, καθώς μπάλα είναι και γυρίζει! 

Την τελειωτική βολή στον Απόλλωνα την έδωσε ο Κρέσπο με κεφαλιά στο 90', μετά από εκτέλεση κόρνερ και με τη βοήθεια παίκτη της αθηναϊκής ομάδας που άλλαξε την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα του Χουάντερσον!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72' Καρέλης), Μπίσεσβαρ (87' Λημνιός), Πέλκας, Πρίγιοβιτς (80' Ακπόμ).

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Ναδάλες (67' Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντούρσο, Τριάδης (86' Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58' Τζίνο).

......................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το σημερινό ματς και τη γενικότερη εικόνα της ομάδας...
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για τις στημένες φάσεις: "Θεωρώ ότι και πέρυσι ήταν ένα όπλο μας κι αυτό συνεχίζεται και φέτος. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο λεπτομέρειες και πρέπει να τις προσέχουμε. Φέρνουμε πολλές μπάλες στην περιοχή, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία και αυτό γίνεται χάρη στη δουλειά των βοηθών μου".

Για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέμε ότι είναι κακή περίοδος και δεν θέλω να απαντήσω σε αυτό ή δεν ξέρω που βρισκόμαστε".

Για τις διαιτητικές αποφάσεις: "Δεν ξέρω τι συνέβη και τι ειπώθηκε μεταξύ των παικτών και του διαιτητή".

Για το επόμενο ρεπό: "Πέμπτη πρωί στις 11 έχουμε προγραμματισμένη προπόνηση".

Για το τι δεν του αρέσει στο παιχνίδι της ομάδας: "Όχι. Περιμένω ότι θα μείνουμε σε αυτό το φανταστικό επίπεδο".

Για το ταμείο των συνεχόμενων αγώνων: "Είχαμε παιχνίδια τρεις φορές την εβδομάδα σε αυτή την περίοδο. Η δυναμική αλλάζει συνεχώς. Ακόμη και σήμερα, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, μας έλειψαν κάποιες αντιδράσεις, οι οποίες χωρίς όλα αυτά τα παιχνίδια, θα ήταν καλύτερες. 

Παίζουμε κάθε τρεις μέρες και ίσως μερικοί παίκτες στερούνται της πνευματική διαύγειας μετά από όλο αυτό. Υπάρχει και ο παράγοντας του στυλ του αντιπάλου. Μπορεί ο αντίπαλος να σε πιέσει και να είσαι πιο προσεκτικός στα μετόπισθεν. Αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη, χωρίς να έχει σημασία ο τρόπος που την παίρνεις. 

Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να βρεις παίκτες που δεν θα είναι στο 100%. Ή να αντιμετωπίζεις ομάδες που είναι στην λιγότερο καλύτερη στιγμή. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να παίρνεις το αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δύναμη μίας ομάδας, να μπορείς να αλλάζεις παίκτες και να παίρνεις το αποτέλεσμα".

Για το φετινό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ σε σχέση με το περσινό: "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε καταστάσεις, παίζουμε κάθε τρεις μέρες φέτος. Παίζοντας κάθε τρεις μέρες, είναι δύσκολο να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Είναι λίγο δύσκολες αυτές οι περιπτώσεις. 

Ζητώ και συγνώμη γιατί πριν ήμουν και λίγο αγενής, αλλά πραγματικά ήταν μία δύσκολη περίοδος, γιατί σε κάποια παιχνίδια κερδίσαμε με το μυαλό μας και με τεράστιο πνεύμα και σε κάποια παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να συνεχίσουμε κι εμείς. 

Το να παίζουν οι ίδιοι παίκτες, μπορεί να είναι "οκ" σε ένα παιχνίδι, αλλά στο επόμενο μπορεί να μην έχουμε ενέργεια κι αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε και ισορροπία. Οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε όλες αυτές τις καταστάσεις".

Για τον Βιεϊρίνια: "Μέσα σε μία σεζόν υπάρχουν στιγμές, διάφορα στάδια. Χωρίς να έχουν όλα αυτά σημασία, το πιο σημαντικό είναι ο κάθε παίκτης να παλεύει στο γήπεδο. Ο Αντρέ είναι ένας παίκτης που μας δίνει προσωπικότητα. 

Πρέπει να πω ότι είμαι ένας πολύ ευτυχισμένος προπονητής, που τον έχω στην ομάδα μου. Κάποιες φορές, οι παίκτες μπορεί να κάνουν ένα γκολ, μία ασίστ, ένα σουτ, αλλά ενδεχομένως μπορεί να τα κάνουν κι αυτά. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει μία ισορροπία".

…………………………………………

Ο Τσούμπα Άκπομ στις δηλώσεις του ανέφερε...
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο αντίπαλος παρότι δεν άρχισε καλά στην αναμέτρηση μας δυσκόλεψε, μας είχε πει και ο κόουτς να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί είχαν νέο προπονητή και θα ερχόντουσαν με διαφορετική τακτική.

Ξέρουμε ότι το να αγωνίζεσαι κάθε τρεις ημέρες δεν είναι εύκολο, όλο οι παίκτες δηλαδή να είναι στο 100%, ωστόσο αποδείξαμε ότι έχουμε το βάθος και την ποιότητα για να αλλάξουμε την ομάδα και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για τον απολογισμό από την δύσκολη σειρά αγώνων: «Ξεκινήσαμε καλά την σεζόν, υπάρχει το ρητό που λέει όταν αρχίζεις καλά πρέπει να τελειώνεις καλά, ξεκινήσαμε θετικά και πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό...».

Για το μνημόσυνο στα Τέμπη: «Ήταν μια έντονα συναισθηματική ημέρα για μένα, την ομάδα, τον κόσμο και ήταν ένα επιπλέον κίνητρο να πάρουμε τη νίκη αυτή γι'αυτά τα παιδιά».

………………………………………..

Ο MVP της αναμέτρησης Ζοζέ Μαουρίσιο τόνισε μετά τη λήξη...
«Είμαι χαρούμενος για το βραβείο ήταν όμως ομαδική δουλειά. Ήταν δύσκολα παιχνίδια δεν είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να δούμε την οικογένεια μας πετύχαμε σχεδόν το απόλυτο και είμαστε χαρούμενοι. 

Τώρα θα ξεκουραστούμε για να συνεχίσουμε έτσι και μετά τη διακοπή. Δεν υπάρχει είναι καλός μόνο ο Μαουρίσιο όλη η ομάδα ήταν καλή και νομίζω στη συνέχεια θα γίνουμε καλύτεροι».

…………………………………………

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για τη νίκη και τη σημασία της κατάκτησης των 3 βαθμών...
Αναλυτικά δήλωσε:

«Κάναμε το παιχνίδι που θέλαμε μετράνε οι 3 βαθμοί και θέλουμε ανάλογη συνέχεια. Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών. 

Έπρεπε να γίνει καλή διαχείριση από εμάς θέλανε βαθμούς είναι καλή ομάδα και δεν παρατάνε τα παιχνίδια. Για ορισμένους είναι καλή η διακοπή επειδή θα ξεκουραστούν. Δεν με ενδιαφέρει το ντέρμπι της Αθήνας κοιτάω τα δικά μας ματς».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4