Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Οκτωβρίου 2019

Η πιο βαριά ήττα στα χρόνια της υπομονής! (1926)

Σαν σήμερα στις 9/10/1926, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή τον Ολυμπιακό, από τον οποίον γνώρισε βαριά ήττα με 1-7…

Με τον Δικέφαλο να μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής και έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που ανέβηκε για σειρά φιλικών αγώνων στη Θεσσαλονίκη «πάνοπλος», η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά. 

Όμως και οι συμπολίτες που μετρούσαν περισσότερα ζωής από τον νεοσύστατο ΠΑΟΚ, γνώρισαν βαριές ήττες επίσης! Ο μεν Άρης 1-3 και ο Ηρακλής στα δύο φιλικά που έδωσε έχασε με 1-6 και 2-4. 

Η ήττα αυτή πάντως λειτούργησε –όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ, που γνωρίζοντας οι παράγοντές του ότι εκείνα τα χρόνια ήταν χρόνια υπομονής και όχι γκρίνιας και μιζέριας, έφτιαξαν σύντομα μια ομάδα ανταγωνιστική! 

Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ στα χρόνια που ακολούθησαν είναι η ομάδα που κέρδισε, σε επίσημα ματς, με τη μεγαλύτερη διαφορά τον Ολυμπιακό τόσο σαν (θεωρητικά) γηπεδούχος με 6-1 στις Σέρρες, όσο και στο Καραϊσκάκης με 0-4. 

Τα γκολ του Ολυμπιακού στο ματς που έγινε σαν σήμερα στις 9/10/1926, τα σημείωσαν όλα οι αδερφοί Ανδριανόπουλοι. Το 0-1 ο Ντίνος στο 1’, το 0-2 ο Γιάννης στο 10’, το 0-3 ο Γιώργος στο 18’, το 0-4 ο Ντίνος με πέναλτι στο 22’ και το 0-5 ο ίδιος παίκτης στο 39’. 

Με το σκορ στο 0-5 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κοτρώτση, που είχε για βοηθούς τους Κωτούλα και Ηλιάδη. 

Στο 60’ ο Γιώργος Ανδριανόπουλος σημείωσε το 0-6, στο 75’ ο Βασίλης το 0-7, για να πετύχει το γκολ της τιμής για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο 90’ ο Τσολακίδης! 

Οι παρακάτω 2 σπάνιες φωτογραφίες είναι από αυτό το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μακαρονόπουλος, Βεντουρέλης, Χαλεπλιάν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης (Ξύδης), Σπανούδης, Πάγκαλος, Βλάχου, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Λιανόπουλος.

Ολυμπιακός: Καλογερόπουλος, Σκέκος, Χορέν, Λεκός, Πανόπουλος, Πεζώνης, Κ. Ανδιανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Γιαν. Ανδριανόπουλος, Γιωρ. Ανδριανόπουλος, Λεων. Ανδριανόπουλος.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ 2 χρόνια αργότερα κατά την περίοδο 1928-1929, στο γήπεδο του Άρη. 
Διακρίνονται από αριστερά επάνω οι, Γ. Γεωργιάδης, Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Κ. Πάγκαλος, Ανδρ. Μακαρονόπουλος, Ρωμύλος Βλάχου, Γ. Χαραλαμπίδης (μεταπολεμικά πρόεδρος του ΠΑΟΚ), Βαλσάμης Ανδρεάδης, Κ. Ανδρεάδης (αρχηγός) και κάτω, Γιώργος Μακαρονόπολυος, Χρ. Παντερμανλής, Ν. Φαρινόλας, Α. Τσολακίδης, Κ. Χρηστίδης (Σαρρής), και Ρ. Ετιέν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4