Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

09 Οκτωβρίου 2019

Η πιο βαριά ήττα στα χρόνια της υπομονής!

Σαν σήμερα στις 9/10/1926, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή τον Ολυμπιακό, από τον οποίον γνώρισε βαριά ήττα με 1-7…

Με τον Δικέφαλο να μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής και έχοντας απέναντί του έναν αντίπαλο που ανέβηκε για σειρά φιλικών αγώνων στη Θεσσαλονίκη «πάνοπλος», η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά. 

Όμως και οι συμπολίτες που μετρούσαν περισσότερα ζωής από τον νεοσύστατο ΠΑΟΚ, γνώρισαν βαριές ήττες επίσης! Ο μεν Άρης 1-3 και ο Ηρακλής στα δύο φιλικά που έδωσε έχασε με 1-6 και 2-4. 

Η ήττα αυτή πάντως λειτούργησε –όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ, που γνωρίζοντας οι παράγοντές του ότι εκείνα τα χρόνια ήταν χρόνια υπομονής και όχι γκρίνιας και μιζέριας, έφτιαξαν σύντομα μια ομάδα ανταγωνιστική! 

Άλλωστε να μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ στα χρόνια που ακολούθησαν είναι η ομάδα που κέρδισε, σε επίσημα ματς, με τη μεγαλύτερη διαφορά τον Ολυμπιακό τόσο σαν (θεωρητικά) γηπεδούχος με 6-1 στις Σέρρες, όσο και στο Καραϊσκάκη με 0-4. 

Τα γκολ του Ολυμπιακού στο ματς που έγινε σαν σήμερα στις 9/10/1926, τα σημείωσαν όλα οι αδερφοί Ανδριανόπουλοι. Το 0-1 ο Ντίνος στο 1’, το 0-2 ο Γιάννης στο 10’, το 0-3 ο Γιώργος στο 18’, το 0-4 ο Ντίνος με πέναλτι στο 22’ και το 0-5 ο ίδιος παίκτης στο 39’. 

Με το σκορ στο 0-5 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Κοτρώτση, που είχε για βοηθούς τους Κωτούλα και Ηλιάδη. 

Στο 60’ ο Γιώργος Ανδριανόπουλος σημείωσε το 0-6, στο 75’ ο Βασίλης το 0-7, για να πετύχει το γκολ της τιμής για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο 90’ ο Τσολακίδης! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μακαρονόπουλος, Βεντουρέλης, Χαλεπλιάν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης (Ξύδης), Σπανούδης, Πάγκαλος, Βλάχου, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Λιανόπουλος 

Ολυμπιακός: Καλογερόπουλος, Σκέκος, Χορέν, Λεκός, Πανόπουλος, Πεζώνης, Κ. Ανδιανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Γιαν. Ανδριανόπουλος, Γιωρ. Ανδριανόπουλος, Λεων. Ανδριανόπουλος 

Στην αρχική εικόνα οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. Όρθιοι από αριστερά: Γεωργιάδης, Χρηστίδης, Πάγκαλος Κ., Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Ανδρεάδης, Βλάχου, Τσολακίδης. 

Καθιστοί: Παντερμαλής, Μακαρονόπουλος, Παπαδόπουλος (με τη μπάλα), Ανδρεάδης, Λιανόπουλος, Πάγκαλος Μπ. 

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4