Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Οκτωβρίου 2019

Επεισόδια και διακοπή στο 83' (1958)

Σαν σήμερα στις 5/10/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Πόντου σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1958-1959...

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ραπτόπουλος – Κουιρουκίδης, από ένα σε κάθε ημίχρονο 

Το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση του 90λεπτου, καθώς στο 83' σε φάση διαρκείας στην περιοχή μας, οι παίκτες του Απόλλωνα ζήτησαν πολύ έντονα πέναλτι, ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κεμανίδη. 

Ο διαιτητής Πεχλιβανίδης απέβαλε τον αρχηγό της ομάδας των φιλοξενούμενων (Μεντεκίδης), ο οποίος προσπάθησε να τον ... πνίξει με το κορδόνι της σφυρίχτρας! 

Ο ρέφερι διέκοψε το ματς, καθώς ο Μεντεκίδης αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο και έτσι τελείωσε άδοξα ένα παιχνίδι που ήταν συναρπαστικό και πολύ αμφίρροπο ως εκείνο το χρονικό σημείο. 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3' ο Ραπτόπουλος με μακρινή λόμπα που έπιασε εκτός θέσης τον Αυγητίδη, για να ισοφαρίσει στο 16' ο Νιφαδόπουλος, με ευθύβολο ισχυρό σουτ! 

Στο 49' ο Κουιρουκίδης με σουτ έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, με την ομάδα μας να έχει την υπεροχή στην επανάληψη και τον Απόλλωνα να απειλεί στην κόντρα. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Ραπτόπουλος, Γιεντζής, Νικολαΐδης, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Κιουρτζής, Λέανδρος.

Απόλλων Πόντου: Αυγητίδης, Ζαφειράκης, Μαλιόγλου, Παπαδόπουλος, Σιαμίδης, Μαυρόπουλος, Κούσης, Σφαιρόπουλος, Μεντεκίδης, Νιφαδόπουλος, Μηταριώτης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια. 

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής: 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου)

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας. 
* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός. 

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. 

Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης. 
* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4