Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Οκτωβρίου 2019

Φιλική νίκη επί των Στράικερς (1981)


Σαν σήμερα στις 7/10/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι την ομάδα των «Στράικερς», μια επαγγελματική ομάδα που αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ ...

Η συγκεκριμένη ομάδα, μαζί με τον «Κόσμο» της Νέας Υόρκης, διεκδικούσε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και βρέθηκε στη χώρα μας για σειρά φιλικών αγώνων.

Έτσι εκτός του ΠΑΟΚ θα αντιμετώπιζαν τις επόμενες μέρες, τη Ρόδο και την ΑΕΚ. Η αποστολή των «Στράικερς» κατέλυσε στο ξενοδοχείο «Αστέρια» του Πανοράματος.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γερμανός Έκχαρντ Κράουτσερ, πρόεδρος η κ. Ελίζαμπεθ Ρόμπι (σπάνιο για την εποχή!) και πρώτο βιολί στην ομάδα ο Γερμανός φορ, Γκερντ Μίλλερ!

Άλλα μεγάλα ονόματα της ομάδας ήταν ο Γερμανός Χολτσεμπάιν, ο Χιλιανός Φιγκουερόα, ο Άγγλος Κιθ Γουέλερ, ο Αϊτιανός Άρσεν Λαγκούσε, ο πρώην αρχηγός του Αμβούργου Πίτερ Νόγκλι και άλλοι!

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 7/10, ο ΠΑΟΚ με τον Χάινς Χέερ στον στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 2.500 θεατές (1.833 τα εισιτήρια – 499.480 δρχ οι εισπράξεις), πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 10' ο Βασίλης Γεωργόπουλος, με άπιαστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η μπάλα κατέληξε στο «Γ» της εστίας του Βαν Μπέβερεν, παρά την προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία της. Οι «Στράικερς» απάντησαν με δύο καλές ευκαιρίες του Θεόφιλου Κουμπίλιας, και στο 33' το σουτ του «Φονιά» πέρασε μόλις άουτ!

Στο 43' η καρφωτή κεφαλιά του Θόδωρου Αποστολίδη δεν βρήκε στόχο, για να έρθει στο 68' και πάλι ο Κουμπίλιας με δυνατό σουτ, παρά την πίεση του Αποστολίδη, να σημαδέψει το κάθετο δοκάρι μας!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Κωστίκος, Φούρτουλα και από τους φιλοξενούμενους οι Κουμπίλιας, Αουγκούστο, Φιγκουερόα, Γουέλερ
 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Αλαβάντας, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τσουρέλας (60' Γκουερίνο), Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (60' Τριανταφυλλίδης), Κωστίκος.

Στράικερς: Βαν Μπέβερεν, Αουγκούστο (72' Μίλλερ), Φιγκουερόα, Νόγκλι (78' Χολτσεμπάιν), Γουέλερ (64' Χάμερσον), Κουμπίλιας, Ρόγκεν, Μεζμπόχ, Ραλμπόφσκι (72' Μοράλες), Φράλες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4