Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Οκτωβρίου 2019

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη νεότευκτη Τούμπα (1959)

Σαν σήμερα στις 4/10/1959, ημέρα Κυριακή, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1959-1960...

Ο Δικέφαλος με τον (τότε) Γιουγκοσλάβο τεχνικό, Ζάρκο Μιχαήλοβιτς, στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές πήρε τη νίκη με 3-1, σε μια Τούμπα που μετρούσε σχεδόν έναν μήνα ζωής! 

Παρά τις απουσίες των Χασιώτη – Κουιρουκίδη, η ομάδα πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, όπως άλλωστε και σε όλα τα φιλικά που έδωσε εκείνον τον μήνα στο νεότευκτο γήπεδό μας. 

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για πρώτη φόρα σε γήπεδο που διέθετε χλοοτάπητα και παρόλα αυτά τα πήγαν πολύ καλά. 

Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Κιουρτζής με εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Σφαιρόπουλος, όταν σε σέντρα του Νικολαΐδη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του. 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μυταριώτης εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση Πρόγιου – Κεμανίδη και περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του τερματοφύλακά μας ισοφάρισε! 

Στο 28' ο Νικολαΐδης, μετά από βαθιά μπαλιά του Χαβανίδη, πλάσαρε με επιτυχία τον Αυγητίδη, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 2-1. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Λειβαδά. 

Στο πρώτο μισό της επανάληψης ο Απόλλων ήταν η ομάδα που υπερείχε, όμως το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 67' με τον Τσαπώνη σε μια αντεπίθεση της ομάδας μας. 

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 81' ζητώντας πέναλτι, ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κεμανίδη σε σουτ του Μηταριώτη, χωρίς ο Λειβαδάς να δώσει την παράβαση. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Γιαννέλος, Λέανδρος, Τσαπώνης (Χρυσοχοΐδης), Χαβανίδης, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

Απόλλων Πόντου: Αυγητίδης (Κωστόπουλος, Ξαρχάκος), Παπαδόπουλος, Μαλιόγλου, Ζαφειράκης, Παρτσαλίδης, Σφαιρόπουλος (Κυπριανίδης), Κούσης, Μηταριώτης, Αβραμίδης, Νιφαδόπουλος, Σαλαπασίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4