Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

03 Οκτωβρίου 2019

Ολική ανατροπή με Μακεδονικό (1954)

Σαν σήμερα στις 3/10/1954, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι τον Μακεδονικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης που θα ξεκινούσε δύο εβδομάδες αργότερα (17/10)...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη στο Σιντριβάνι με 4-2, αν και βρέθηκε να χάνει στο 30' με ... 0-2! 

Ο Μακεδονικός προηγήθηκε στο σκορ στο 5' με τον Λαμπρίδη για να γίνει το 0-2 στο 30' με τον Ναζηρίδη. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 40' με τον Γιεντζή και με αυτό το σκορ (1-2) πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πεχλιβάνη. 

Στη επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και αφού αρχικά ισοφάρισε στο 56' με τον Μάρκοβιτς, ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα, με τον Παπαδάκη (με πέναλτι στο 67') και τον Κουιρουκίδη στη συνέχεια, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 4-2. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Λύμπος (46' Πρόγιος), Γερούδης (46' Χασιώτης), Κεμανίδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Μάρκοβιτς, Χουρμπουλιάδης (46' Κουτουξίδης), Σεραφείδης 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1954-1955. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Γερούδης, Κεμανίδης, Πρόγιος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Χαραλαμπίδης (πρόεδρος). Καθιστοί: Καραφουλίδης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Χασιώτης, Δουκάκης.

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4