Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2019

Νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1947-1948

Σαν σήμερα στις 22/10/1947, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Μέγα Αλέξανδρο, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1947-1948…

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατών, πήρε τη νίκη με 3-2, σε μια αναμέτρηση στην οποία προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0. 

Οι παίκτες μας έχοντας σύμμαχο στο πρώτο 45λεπτο τον άνεμο, προηγήθηκαν στο 15’ με τον Εμμανουηλίδη, στην πρώτη αξιόλογη επίθεσή μας στο ματς! 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Βασιλειάδης σημείωσε το 2-0, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκη στον ΠΑΟΚ, που πάντως δεν πίεσε για να φτάσει σε περισσότερα τέρματα ως το 45’. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 51’ με τον Παπαγγέλου, κάνοντας όνειρα για να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Χατζηαντωνίου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. 

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 60’ με τον Πατάκα, καθώς στο μισάωρο που απέμενε ως τη λήξη, οι προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων ήταν άκαρπες! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Μάρκοβιτς, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Αρβανιτίδης, Εμμανουηλίδης, Παπαδάκης, Βασιλειάδης, Κρεμέζης, Χατζηαντωνίου.

Μέγας Αλέξανδρος: Πρατσίδης, Ζαλίδας, Κεφαλάς, Βασιλείου, Ραπτόπουλος, Πιπέργιας, Γιαλούρης, Φυσέκης, Τσολακούδης, Πατάκας, Παπαγγέλου.

* Τη σεζόν 1947-1948, η ομάδα μας με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο της, έκανε μια απρόβλεπτα εξαιρετική χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς (9 νίκες – 1 ήττα), με τέρματα 25-10. 
* Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν μόνο οι τρεις πρωταθλήτριες ομάδες Θεσσαλονίκης – Πειραιώς – Αθηνών, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει απέναντί του, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό. Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα εντός. 

Αναλυτικά τα παιχνίδια της τελικής φάσης... 

11/04/1948: Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 1-0

13/04/1948: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1

30/05/1948: ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 1-1 

06/06/1948: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-3 

* Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου αγωνίστηκαν οι: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Ιωαννίδης, Πυλωρίδης, Παπαδόπουλος, Κρητικός, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

Οι έξι πρώτοι από τους παραπάνω, συμμετείχαν και στα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης... 
* Στην παραπάνω εικόνα, διακρίνεται η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ομάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1947-1948. Από αριστερά: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4