Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Οκτωβρίου 2019

Ισόπαλος με τον Άρη παραμονές του πολέμου (1940)

Σαν σήμερα στις 13/10/1940, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, της περιόδου 1940-1941 … 

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 4:00, έγινε μπροστά σε 6.000 θεατές και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-2, σε ένα ματς στο οποίο ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 23’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Καλογιάννη. Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε για ένα δεκάλεπτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 62’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σταυράκμπεη και οκτώ λεπτά αργότερα πήραν το προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Χατζηνικολάου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολωνιάρη. 

Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 83’ με κοντινό σουτ του Καλογιάννη που χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα μας. Κορυφαίοι παίκτες μας οι Καλογιάννης, Γούλιος, Γεωργιάδης.
 
Οι συνθέσεις: 
 
ΠΑΟΚ: Διαμαντής, Κρεμέζης, Γούλιος, Μποσταντζόγλου, Κρίτας, Κοντόπουλος, Γλάρος, Γεωργιάδης, Παπαπαναγιώτου, Καλογιάννης, Φερούτσος. 
 
Άρης: Γκότσης, Αμπραχαμιάν, Ράμμος, Σταυράκμπεης, Σιώτης, Νικολαΐδης, Τακατσόγλου, Σιδηρόπουλος, Χατζηνικολάου, Βικελίδης, Κολωνιάρης.

Αναλυτικά τα επίσημα ματς που έδωσε η ομάδα τον Οκτώβρη του 1940: 
13/10/1940: ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 
20/10/1940: ΠΑΟΚ – Μακεδονικός 2-1 
* Στην παραπάνω εικόνα οι δύο ομάδες του ΠΑΟΚ, μερικές εβδομάδες πριν από τον πόλεμο. 
 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι οι, Ν. Πάγκαλος (με τα πολιτικά), Θρ. Πανίδης, άγνωστος, άγνωστος, Πασπαλάς, Μακρής, Ιωαννίδης, Φυλ. Τσομπεκτσόγλου (πρόεδρος), Γουλ. Αρβανίτης, άγνωστος, Κ. Κρίτας, Στ. Κρεμέζης, Κ. Μποσταντζόγλου, Απ. Κοντόπουλος, Φρατζέσκος, άγνωστος (έφορος) Καθιστοί: Ευστρ. Μοσχίδης, Ν. Σωτηριάδης, άγνωστος, άγνωστος, Κ. Καλογιάννης, Ελ. Παπαπαναγιώτου, άγνωστος, Ελ. Κουκουλάς και Δ. Διαμαντής. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4