Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

21 Οκτωβρίου 2019

Ακόμη μια φιλική νίκη επί του συμπολίτη (1934)

Σαν σήμερα στις 21/10/1934, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον συμπολίτη Άρη, σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Ηρακλή… 

Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 52’ ο Αθ. Κωνσταντινίδης, σε μια αναμέτρηση στην οποία ήταν καλύτερος του αντιπάλου και ικανοποίησε με την απόδοσή του. 

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στις κερκίδες του παλιού γηπέδου του Ηρακλή, να πανηγυρίζει τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μια πολύ καλή σεζόν, καθώς τερμάτισε πρώτος στο πρωτάθλημα του Βορρά! 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης,. Αναστασιάδης, Μοσχίδης, Πανίδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Βασιλειάδης, Καβουρματζής, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Αθ. Κωνσταντινίδης 

* Η σεζόν 1934-1935 ήταν μια μέτρια σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (όμιλος του Βορρά) τερμάτισε 3ος, με 7 βαθμούς (ισόβαθμος του 2ου Ηρακλή), με τέρματα 10-8, έχοντας 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες 

* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1934-35 μετείχαν δέκα (10) ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους: Νότου με έξι (6) και Βορρά με τέσσερις (4). 

Οι τρεις ιδρυτικές ενώσεις της ΕΠΟ εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο αριθμό συλλόγων με την περασμένη χρονιά (ΕΠΣ Αθηνών 4, ΕΠΣ Πειραιώς 2, ΕΠΣ Μακεδονίας 4) και συγκεκριμένα ακριβώς από τους ίδιους, δεδομένου ότι τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπηκαν για εξοικονόμηση χρόνου. 

Οι αγώνες των δύο ομίλων ολοκληρώθηκαν με πρώτους αντίστοιχα τον Εθνικό Πειραιώς και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως, η τελική φάση του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε και κατά συνέπεια δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή οι Εθνικός, Παναθηναϊκός, Άρης και Ηρακλής. 

Υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω ένστασης του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ισοβαθμήσει με τους δύο πρώτους στο Νότο και ζητούσε, ως κάτοχος του προηγούμενου πρωταθλήματος 1933-34, να μετάσχει και αυτός. 

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. 

Η διεξαγωγή της, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο. 

* Στην αρχική εικόνα το παλιό γήπεδο του Ηρακλή, στο οποίο έγινε το παιχνίδι που περιγράφεται πιο πάνω 

Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 4.000!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 4.000...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4