Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2019

Κατάρρευση και συντριβή στο τελευταίο 10λεπτο (1929)

Σαν σήμερα στις 15/9/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Μικρασιατικής Λέσχης και γνώρισε βαριά ήττα με 6-1...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές και στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κούφα μόλις στο 3'. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 20' με τον Μπιμπλή, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 2-1 υπέρ του Ηρακλή με γκολ που σημείωσε στο 33' ο Ναμίας.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσαν άλλα τέσσερα τέρματα!

Κούφας 81', Νάκου 82', Αθανασίου 84' και Κούφας 87', διαμόρφωσαν το τελικό 6-1. Τα παιχνίδια σε εκείνο το τουρνουά ήταν νοκ άουτ και τελικά το κατέκτησε ο Άρης, επικρατώντας του Ηρακλή με 2-1.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής:
Νικολαΐδης, Βόγας, Μάνου, Γριζαγορίδης, Βαλσαμάκης, Λιόντας, Ναμίας, Μπατζόγλου (Αθανασίου), Νάκου, Ασκεπίδης, Κούφας.

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Βεντουρέλης, Μάντικας, Μιχαηλίδης (Ανδρεάδης), Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Μπιμπλής, Πάγκαλος, Καβουρματζής.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1929-1930, στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 27-19.

* Το ρόστερ της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος το αποτελούσαν οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές): Παπαδόπουλος (9), Φαρινόλας (1), Μαλαξόπουλος (9), Σαρρής (10), Γρηγοριάδης (9), Γεωργιάδης (10), Παζάρογλου (8), Μιχαηλίδης (1), Μάντικας (3), Μακαρονόπουλος (9), Λαζάρου (4), Ετιέν (10), Βλάχου (9), Πάγκαλος (3), Καβουρματζής (10), Πυλορώφ (1), Παπαϊορδανίδης (1), Σεΐσογλου (1), Παπαγιαννόπουλος (2).

* Στην αρχική εικόνα, μια ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1929-1930, όταν ο ΠΑΟΚ πρωτοφόρεσε τον δικέφαλο αετό στο στήθος, λίγους μήνες μετά την απορρόφηση της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Καβουμαρτζής, Βλάχου, Λαζάρου, Παζάρογλου, Μακαρονόπουλος. Καθιστοί: Μάντακας, Ετιέν, Χ.Παπαδόπουλος, Χρηστίδης (Σαρρής).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4