Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2019

Διακοπή λόγω αποχώρησης του ΠΑΟΚ στο 85' (1953)

Σαν σήμερα στις 11/9/1953, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Παναθηναϊκό, σε ματς το οποίο δεν ολοκληρώθηκε, καθώς με το σκορ στο 1-1 ο ΠΑΟΚ αποχώρησε στο 85' ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε υπό το φως των προβολέων και παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, ανάμεσά τους και πολλοί εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, είχε να αντιμετωπίσει εκτός από την αθηναϊκή ομάδα και έναν τραγικό πραγματικά ρέφερι, που άκουγε στο όνομα Παπαφιλίππου... 

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και μόλις στο 4' προηγήθηκε στο σκορ με δυνατό σουτ του Πανάκη, το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Φορτοτύρας. 

Δέκα λεπτά αργότερα ο Καζάκος (14') σούταρε με δύναμη και η μπάλα τράνταξε το δεξί «Γ» της εστίας μας και στο 34' είχαμε τον Παπαφιλίππου να καταλογίζει πέναλτι, θεωρώντας πως υπήρξε ανατροπή του Πανάκη από τον Κεμανίδη. 

Οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα, για δέκα λεπτά το ματς είχε διακοπεί και ξανάρχισε με την εκτέλεση του πέναλτι από τον Πανάκη, ο οποίος –προς τιμήν του- έστειλε την μπάλα σκόπιμα άουτ! 

Στο 47' ο Κουιρουκίδης ανατράπηκε "μέσα" στην περιοχή από τους Κουρτζίδη και Αλούπη, ο ρέφερι έδωσε φάουλ στη γραμμή της περιοχής, το εκτέλεσε με ασύλληπτο σουτ ο Αγγελίδης και ισοφάρισε! 
Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν ωραίο θέαμα και να δημιουργούν καλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να σημειώνεται κάποιο γκολ. 

Και φτάσαμε στο 85', όταν σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Παπαφιλίππου είδε πάλι πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πετρόπουλου. 

Ο ΠΑΟΚ δεν το δέχτηκε και αποχώρησε από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτω από αποδοκιμασίες μερίδας των Αθηναίων φιλάθλων. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γερούδης, Παπαδάκης, Αγγελίδης, Κουιρουκίδης και από τους γηπεδούχους οι Πετρόπουλος, Πανάκης, Παπαντωνίου.

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Απέργης, Αρβανίτης, Κουρτζίδης, Νικολαΐδης, Αλούπης, Νεμπίδης, Χατζηνικολάου, Καζάκος, Πετρόπουλος, Παπαντωνίου, Πανάκης. 

ΠΑΟΚ: Φορτοτύρας, Κεμανίδης, Γερούδης, Τσίντογλου, Χασιώτης, Δουκάκης, Αγγελίδης, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4