Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλική ισοπαλία με τη Φενέρμπαχτσε (1961)

Σαν σήμερα στις 28/9/1961, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι την Φενέρμπαχτσε, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Καρλ Ντούσμπεργκ, στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές ενθουσίασε με την απόδοσή του στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σπάνιες ευκαιρίες, απέναντι σε έναν ιδιαίτερα υπολογίσιμο αντίπαλο! 

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην επανάληψη και έδειξε πως ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 1', όταν Ραπτόπουλος βρήκε τον Κιουρτζή και αυτός με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0, μέσα σε επευφημίες του κόσμου. 

Το γκολ αυτό άνοιξε την όρεξη των παικτών μας που συνέχισαν να επιτίθενται και στο 18' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Λέανδρο, ο οποίος μετά από μπαλιά του Ραπτόπουλου μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα Σουκρού, όμως βρέθηκε σε πλάγια θέση, καθυστέρησε να εκτελέσει και όταν το έκανε ο Αϊντονάν απέκρουσε με κεφαλιά! 
Στο 33' σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Σουκρού απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 42' και πάλι από μπαλιά του Ραπτόπουλου, ο Λέανδρος μπήκε στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και χάθηκε η ευκαιρία. 

Η Φενέρ που επιθετικά δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές και αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 60' και στο 63', έφτασε στην ισοφάριση στο 72' με τον Σαρέφ. 

Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, όταν στο 82' ο Κατρή με δυνατό σουτ από πλάγια θέση σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε από το διαιτητή Ιωαννίδη, που υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Οζέλ, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. 

Στο 85' μετά από σέντρα του Οζέλ, ο Μπουλάντ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Μιχαηλίδη, ο οποίος νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Πρόγιου (αναγκαστική η αλλαγή). 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νικολαίδης, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Χασιώτης, Πετρίδης. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος (Μιχαηλίδης), Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Μουρατίδης, Ραπτόπουλος, Κιουρτζής, Τασόπουλος (Κατηκαρίδης).

Φενέρμπαχτσε: Σουκρού, Ατζάμ, Μπασρή, Ναατζή (Χουσεΐν), Αϊντονάν, Σαρέφ, Μουσταφά (Χιλμή), Εργκούν (Οζέλ), Τζαν, Κατρή, Χουσεΐν (Σελίμ, Μπουλέντ).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4