Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Σεπτεμβρίου 2019

Περιστρεφόμενα δοκάρια στην Τούμπα (1986)

Σαν σήμερα στις 25/9/1986, τέσσερις άνθρωποι του ποδοσφαίρου, σχολίασαν τα ... περιστρεφόμενα δοκάρια, τα οποία είχαν δοκιμαστεί στο φιλικό που έδωσε στην Τούμπα –μια μέρα νωρίτερα, στις 24/9- ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Προοδευτική ...

Επρόκειτο για μια ευρεσιτεχνία του Πόντιου Μωυσή Τσοτουλίδη, για την οποία εξέφρασαν την άποψή τους τέσσερις άνθρωποι οι οποίοι ήταν παρόντες στο ματς! 

Χρήστος Εμμανουήλ (σύμβουλος ΕΠΟ): «Για να ολοκληρωθεί η άποψή μου πρέπει να πάρω λεπτομερειακά σχέδια αυτών των δοκαριών. Όμως σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι είναι κάτι χρήσιμο. Θα έχουμε περισσότερα γκολ και θα λείψουν οι αμφισβητούμενες φάσεις, αφού αν χτυπήσει στη μέσα πλευρά η μπάλα, είναι σίγουρα γκολ. 

Ακόμη προστατεύονται έτσι οι ποδοσφαιριστές αφού τα δοκάρια είναι ντυμένα περιφερειακά με ένα εκατοστό καουτσούκ, ενώ έτσι όπως περιστρέφονται δεν επιτρέπουν στον παίκτη να χτυπήσει μ' όλη του τη δύναμη. Δεν περιστρέφονται μόνο αν αυτό που θα πέσει πάνω τους προσκρούσει ακριβώς κάθετα».

Τάις Λίμπρεχτς (προπονητής ΠΑΟΚ): «Είναι κάτι καινούριο. Όμως δεν είναι κάτι το σημαντικό. Τα δοκάρια που υπάρχουν τώρα είναι καλύτερα».
Γιάννης Ψαρράς (ΠΑΟΚ): «Κατ' αρχάς θα πρέπει να πω ότι όλοι παραξενευτήκαμε με αυτά τα δοκάρια. Πρώτη φορά βέβαια βλέπαμε τέτοιο πράγμα. Δεν έτυχε να χτυπήσει η μπάλα στο δοκάρι στη διάρκεια του αγώνα, αλλά στην προθέρμανση που κάναμε διαπίστωσα ότι γυρνάνε όταν ακουμπήσει κάτι επάνω τους! 

Είτε αυτό είναι μπάλα είτε το χέρι του τερματοφύλακα! Πάντως όταν χτυπήσει η μπάλα επάνω τους ή γκολ θα μπει ή θα βγει η μπάλα άουτ. Είναι σπονδυλωτά με κομμάτια 25 πόντων περίπου το καθένα και εξωτερικά έχουν καουτσούκ. Με αυτά τα δοκάρια θα μπαίνουν περισσότερα γκολ και θα υπάρχει πιο ωραίο θέαμα».

Στέλιος Βογιατζής (Προοδευτική): «Δε θα υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις, αν αυτή η ιδέα γίνει πραγματικότητα. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό ότι είναι σε μεγάλο βαθμό λιγότερο επικίνδυνα από αυτά που υπάρχουν τώρα στα γήπεδα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4