Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Σεπτεμβρίου 2019

Ήττα στο Καραϊσκάκη παρά την καλή εμφάνιση (1977)

Σαν σήμερα στις 1/9/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό και παρά την καλή του εμφάνιση, γνώρισε την ήττα με 3-1...
 
Ο Δικέφαλος με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του, μπροστά σε 30.000 θεατές, στην πρώτη του εμφάνιση σε γήπεδο του κέντρου για τη νέα περίοδο, βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας όμως χάσει σε αυτό το διάστημα δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει αυτός το σκορ!

Μόλις στο 7΄ο Γκουερίνο από πολύ καλή θέση σούταρε αλλά ο Κελεσίδης σταμάτησε το σουτ και στο 28΄ο Κωστίκος έβγαλε τον Παθιακάκη τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, όμως ο παίκτης μας ολιγώρησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κελεσίδη να πέσει στα πόδια του και να σταματήσει τη φάση.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στο ύψος της μεγάλης μας περιοχής, το εκτέλεσε με πάσα στον Καραβίτη και αυτός με πλασαριστό σουτ πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος κάνοντας το 1-0.

Στο 34' η κοντινή κεφαλιά του Πέλλιου μετά από σέντρα του Παθιακάκη, πέρασε άουτ, για να γίνει το 2-0 στο 42' όταν ο Δεληκάρης πάσαρε στον Κρητικόπουλο και αυτός παρά την πίεση του Ιωσηφίδη σκόραρε.

Στο 60' ο Κωστίκος ανατράπηκε από τον Καραβίτη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Μαρίνος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ορφανός ευστόχησε μειώνοντας σε 2-1.

Στο επόμενο λεπτό το δυνατό σουτ του Σόρενσεν σταμάτησε στο δοκάρι μας, για να έρθει στο 83' ο Γαλάκος να εκμεταλλευτεί σύγχυση στην περιοχή μας και με κοντινό πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Από τον ΠΑΟΚ που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στην επανάληψη, ξεχώρισαν οι Αποστολίδης, Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Γούναρης, Κερμανίδης.

Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν οι Καραβίτης, Κρητικόπουλος, Γαλάκος, Σόρενσεν.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Κελεσίδης, Ανδρούτσος, Κανέλλος, Καραβίτης, Κατσαβάκης, Κυράστας, Περσίας, Δεληκάρης, Κρητικόπουλος, Σόρενσεν, Γαλάκος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Δαμανάκης, Παθιακάκης (82' Μίχης), Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Κωστίκος, Γκουερίνο (46' Ορφανός).

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1977-1978
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Αναστασιάδης, Ορφανός, Κωστίκος, Κούδας, Πέλλιος, Ιωσηφίδης. Καθιστοί: Φούρτουλα, Παθιακάκης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Δαμανάκης.
 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4