Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Σεπτεμβρίου 2019

Ισοπαλία αν και καλύτερος του Παναθηναϊκού (1974)

 
Σαν σήμερα στις 8/9/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε αναμέτρηση στην οποία οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του μπροστά σε 25.000 θεατές (21.573 τα εισιτήρια), είχε την εδαφική υπεροχή και πίεσε την αθηναϊκή ομάδα σε ένα παιχνίδι στο οποίο –παρά τον φιλικό χαρακτήρα που είχε- κυριάρχησε το πάθος των παικτών για τη νίκη!

Ιδιαίτερα στην επανάληψη, ο αγώνας ήταν ένας μονόλογος των παικτών μας, που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να μεταφράσουν κάποια ή κάποιες από αυτές σε γκολ. 

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με αντεπιθέσεις και σφικτή άμυνα, ενώ ήταν η ομάδα που μόλις στο 6' προηγήθηκε στο σκορ με τον Ελευθεράκη. 

Στο 29' το δυνατό σουτ του Τερζανίδη σταμάτησε στο δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας, στην καλύτερη ευκαιρία μας στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού! 

Το 0-1 μάλιστα παρέμεινε ως το 80' όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Ασλανίδη. 

Δέκα λεπτά νωρίτερα ο Οικονομόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ασλανίδης και στο οποίο υπέπεσε ο Καψής ανατρέποντας τον Κούδα. 

Στο 81' ο διαιτητής Ράμμος δεν έδωσε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Γκουερίνο, αφήνοντας ατιμώρητη μια καραμπινάτη παράβαση. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Αποστολίδης, Κούδας και από τον Παναθηναϊκό οι Οικονομόπουλος, Καψής, Δημητρίου. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Γκουερίνο, Τερζανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Καραμανλής (46' Γονιός), Βλάχος, Ελευθεράκης, Καψής, Καμπάς, Γραμμός (46' Φουκς), Δημητρίου, Αντωνιάδης, Δομάζος, Βερόν (46' Καραΐσκος).
Μια ομάδα του ΠΑΟΚ την περίοδο 1974-1975
Διακρίνοντα από αριστερά όρθιοι: Κούδας, Τερζανίδης, Τσιλιγγιρίδης, Φουντουκίδης, Κερμανίδης, Ιωσηφίδης. Καθιστοί: Παρίδης, Αποστολίδης, Ντεκ, Πέλλιος, Σαράφης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4