Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Σεπτεμβρίου 2019

Το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη στην Τούμπα (1959)

Σαν σήμερα στις 27/9/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Άρη, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ιστορικό μας γήπεδο, το οποίο μετρούσε μόλις λίγες εβδομάδες ζωής ...

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 12.000 θεατές, σε μια άκρως φιλική ατμόσφαιρα (!), αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2, σε μένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε να χάνει στο 35' με 0-2. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο και αφού αρχικά προηγήθηκαν 0-1 στο 15' με γκολ του Παναγούλια μετά από σέντρα του Μπαλτατζή, πέτυχαν το 0-2 στο 35΄με τον Πασχαλίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σύγκρουση των Χασιώτη – Γιαννέλου στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν μια μπαλιά. 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 42' όταν ο Νικολαΐδης από εξαιρετική θέση έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να μειώσει. 

Δε συνέβη όμως το ίδιο στις αρχές τη επανάληψης, όταν ο Νικολαΐδης πέτυχε το 1-2, ξαναβάζοντας τον ΠΑΟΚ στο ματς, με τους παίκτες μας να εξαπολύουν σφοδρή αντεπίθεση διαρκείας. 

Το 2-2 σημειώθηκε στο 68' με σκόρερ τον Κιουρτζή, ενώ λίγο νωρίτερα ο Λέανδρος έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία προ κενής εστίας. 

Ο ΠΑΟK βρέθηκε μια ανάσα από την ολική ανατροπή στο 74' αλλά ο Κουιρουκίδης μετά από μπαλιά του Ραπτόπουλου βγήκε τετ α τετ, όμως ο Αχπαρίδης έπεσε στα πόδια του παίκτη μας σώζοντας την ομάδα του. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Κατηκαρίδης (Τσομπλέκης), Κουιρουκίδης, Κιουρτζής, Νικολαΐδης.

Άρης: Πετράκης (Αχπαρίδης), Νανάκος, Γιαννακόπουλος, Γρηγοριάδης, Χατζηκώστας, Κεμαλίδης, Παπουτσόπουλος, Καλιατζής, Παναγούλιας, Μπαλτατζής (Σισμανίδης), Πασχαλίδης.

Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο τερματοφύλακας του Άρη (Πετράκης), να πέφτει στα πόδια του Νικολαΐδη και να απομακρύνει την μπάλα, υπό το βλέμμα του Γιαννακόπουλου. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4