Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Σεπτεμβρίου 2019

Ντόρτι με Γεντζή - Λέανδρο (1955)

Σαν σήμερα στις 28/9/1955, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι τον Μακεδονικό Κοζάνης και μετά από πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 4-1...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Έρμαν Χόφμαν στον πάγκο του, προηγήθηκε στο 8' με τον Γεντζή για να έρθει ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα (12') να σημειώσει το 2-0. 

Συμμετοχή και στα δύο γκολ είχε ο εξαιρετικός εκείνη τη μέρα Λέανδρος, καθώς προήλθαν από δικές του ασίστ! Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφλυριγμα του διαιτητή Αποστόλου. 

Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (47'), ήταν η σειρά του Λέανδρου να χριστεί σκόρερ, για να μειώσει σε 3-1 στο 60' ο Καλότας εκμεταλλευόμενος λάθος του Κεμανίδη, σε μια ξαφνική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. 

Το τελικό 4-1 γράφτηκε στο 63' όταν ο Κουιρουκίδης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Λέανδρο που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει και πάλι τον Διάφα. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Βελλιάδης (Πρόγιος), Πετρίδης, Κεμανίδης, Γερούδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης.

Μακεδονικός Κοζάνης: Διάφας, Βαρδάκης, Κυρατσούς Ι, Τριανταφύλλου, Σιόγκας, Τζιάτζιος, Κουκουμπέσης, Κυράνος, Καλότας, Κυρατσούς ΙΙ, Χλιάπκας.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1955-1956

Διάκρίνονται όρθιοι από τα αριστερά: Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Κιουρτζής, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης, Γεωργιάδης (έφορος), Έρμαν Χόφμαν (προπονητής). Καθιστοί: Τσίντογλου, Χασιώτης, Πρόγιος, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καλογιάννης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4