Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2019

Καταιγιστικός ΠΑΟΚ στην επανάληψη (1953)

Σαν σήμερα στις 6/9/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι την ΑΕΚ Καβάλας και την κέρδισε με 5-0, σημειώνοντας όλα του τα γκολ στην επανάληψη ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο κυρίως στην επανάληψη, όταν και σκόραρε κατά βούληση. 
Η ομάδα μας, που λίγες μέρες νωρίτερα, στις 30/8/1953, είχε κερδίσει με 2-1 και τον Ολυμπιακό, γνώρισε την αποθέωση, στο ξεκίνημα της Χρυσής Εποχής! 

Απών από την αναμέτρηση ο Λάμπης Κουιρουκίδης, ο οποίος τη ίδια μέρα αγωνιζόταν στον τελικό του πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων με τη φανέλα του Στρατού που κατέκτησε τον τίτλο, επικρατώντας της Βασιλικής Αεροπορίας με 4-0 και τον χαρισματικό παίκτη μας να σκοράρει δις! 
Το σκορ άνοιξε στο 55' ο Παπαδάκης, το 2-0 έγινε από τον Μπογδάνο στο 61', το 3-0 από τον Αγγελίδη στο 73', το 4-0 από τον Τσίντογλου στο 82', για να διαμορφωθεί το τελικό 5-0 από τον Αγγελίδη στο 84'. 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φορτοτύρας, Κεμανίδης (Σαπουντζής), Χασιώτης, Γερούδης, Δουκάκης, Τσίντογλου, Αγγελίδης, Γεντζής (Μπογδάνος), Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης. 

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4