Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλικό με την Γκραντζάνσκι Σκοπίων (1935)

Σαν σήμερα στις 7/9/1935, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι την Γκραντζάνσκι Σκοπίων, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-2...

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου ενόψει των αγώνων του πρωταθλήματος Ελλάδας (10/11/1935 η έναρξη), το οποίο εκείνη τη χρονιά διεξήχθη με τη μορφή Εθνικής Κατηγορίας, για τελευταία μάλιστα φορά με τέτοια μορφή, μέχρι τη σεζόν 1959-1960. 

Κατάμεστες οι εξέδρες του παλιού μας γηπέδου, καθώς η έλευση μιας ομάδας από το εξωτερικό αποτελούσε πόλο έλξης για το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της πόλης, ανεξαρτήτου οπαδικής απόχρωσης! 

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ με τον Βαφειάδη στο 14', όμως λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, στο 41', οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Νίκολα. 

Το σφύριγμα του διαιτητή Δασύλλα, που σήμαινε τη λήξη του ημιχρόνου, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες, σε ένα πρώτο 45λεπτο που το παιχνίδι είχε ρυθμό και καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες! 

Στην επανάληψη και στο 79', ο Νίκολιτς σημείωσε το 1-2, ένα σκορ που ήταν και το τελικό στο ματς, καθώς παρά τις προσπάθειες των παικτών μας το αποτέλεσμα δεν άλλαξε... 

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Κοσμίδης, Βατίκης, Ανδρεάδης, Μποσταντζόγλου, Βασιλειάδης, Κοντόπουλος, Γεωργίου, Βαφειάδης, Γεωργιάδης.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ... δωδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, πριν από κάποιο φιλικό κατά το διάστημα της προετοιμασίας. 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κοντόπουλος Απ., Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Τσαντάς (Πρόεδρος), Κοντόπουλος Π. (έφορος), Καλογιάννης, Γεωργίου. Καθιστοί: Τακατσόγλου, Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Μοσχίδης 

* Εκτός των Τακατσόγλου και Ζακαπίδα, οι υπόλοιποι ανήκαν και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά (1935-1936).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4