Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Σεπτεμβρίου 2019

Παιχνίδια που δεν έγιναν ποτέ (1932)

Σαν σήμερα στις 11/9/1932, ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να αντιμετωπίσει στο γήπεδο της ΑΕΚ τον Ηρακλή, σε παιχνίδι το οποίο η ΕΠΟ αποφάσισε να επαναληφθεί, καθώς αυτό που έγινε στις 5/6/1932, υπήρξε (έλεγαν) κακή χάραξη των γραμμών του γηπέδου μας …

Στην αναμέτρηση εκείνη ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-2 και μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Νακόπουλο, είχαμε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων!

Λίγα λόγια για τη σεζόν 1931-1932 ... 

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1931-32 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία μετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3). 

Για πρώτη φορά οι ομάδες αυτές δεν μετείχαν στα τοπικά πρωταθλήματα και η παραμονή τους στην εθνική κατηγορία κρινόταν από αγώνες διαβάθμισης. 

* Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό που έγινε στις 10/7/1932, ο σύλλογος μπήκε σε περιπέτειες, καθώς αν και τερμάτισε πάνω από τον Ηρακλή, η ... ΕΠΟ διέταξε την επανάληψη του αγώνα στον οποίον ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον συμπολίτη με 3-2, λόγω ... κακής χάραξης του νέου γηπέδου μας (5/6/1932 το ματς)! 

Ο αγώνας μάλιστα ορίστηκε να γίνει στην Αθήνα, ο ΠΑΟΚ φυσικά δεν κατέβηκε, μηδενίστηκε και βρέθηκε στη βαθμολογία πίσω από τον Ηρακλή. 

* Σύμφωνα με τον κανονισμό της εποχής από τις ομάδες που μετείχαν στο εθνικό πρωτάθλημα, όποια τερμάτιζε σε χαμηλότερη θέση από τις υπόλοιπες της ίδιας Ένωσης έπρεπε να δώσει διπλό αγώνα διαβάθμισης με την καλύτερη του τοπικού πρωταθλήματος ώστε να κριθεί ποια θα πάρει μέρος στο επόμενο Εθνικό Πρωτάθλημα 1932-33. 
* Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτές ήταν: η ΑΕΚ της ΕΠΣ Αθήνας, ο Ολυμπιακός της ΕΠΣ Πειραιά και ο ΠΑΟΚ της ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τις τρεις ομάδες μόνον ο ΠΑΟΚ υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα, διότι δεν κατέβηκε στους αγώνες διαβάθμισης. 

* Οι σχετικοί αγώνες ήταν: 

Μέγας Αλέξανδρος Θ. - ΠΑΟΚ: χωρίς αγώνα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έλαβε μέρος στους δύο αγώνες διαβάθμισης με τον Μέγα Αλέξανδρο, διαμαρτυρόμενος επειδή είχε ακυρωθεί ο νικηφόρος αγώνας του με 3-2 επί του Ηρακλή και είχε υποχρεωθεί να αγωνιστεί ξανά στο ουδέτερο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Ολυμπιακός Πειραιά - Άμυνα Πειραιώς: 6-1, 2-0. 

ΑΕΚ - Π.Σ. Γουδί: 2-2, 3-1. 

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1931-1932: Χαλκιάς, Πυλορόφ, Καβουρματζής, Λαζάρου, Παπαϊορδανίδης, Παπαδόπουλος Γ., Βλάχου, Βίλλυ, Κωνσταντινίδης Α., Κωνσταντινίδης Κ., Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, Ηλιάδης, Δοξατινός, Καμπούρογλου, Μαύρος, Παπαβασιλείου, Παζάρογλου, Δραγάτσης.

* Τη σεζόν 1931-1932, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, κατακτώντας την 7η θέση (περάσαμε μόνο την ΑΕΚ στη βαθμολογία), συγκεντρώνοντας 11 βαθμούς με τέρματα 18-25. 

* Ο Παπαϊορδανίδης στην τελική φάση σημείωσε 10 τέρματα και αναδείχτηκε 3ος σκόρερ. 

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γερμανό Ρούντολφ Γκάσνερ στον πάγκο μας, όμως η μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ έφεραν την απομάκρυνσή του, κάτι που συνέβη τελικά μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο στις 18/10/1931 από την ΑΕΚ.

* Στην αρχική εικόνα, η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (10/7/1932). 
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορώφ. Καθιστοί: Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4