Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Σεπτεμβρίου 2019

Ήττα από τον Άρη για το Κύπελλο ΔΕΘ (1930)

Σαν σήμερα στις 25/9/1930, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Ηρακλή τον Άρη, σε παιχνίδι για το Κύπελλο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς … 

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς, όμως στο 10’, σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεσή μας, ο Καβουρματζής πάσαρε όταν έπρεπε στον Ετιέν και αυτός άνοιξε το σκορ! 

Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, ο Βικελίδης με σουτ μέσα από τη μεγάλη μας περιοχή ισοφάρισε, σε μια στιγμή που η άμυνά μας δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βογδάνου. 

Με τις ομάδες ισόπαλες 1-1, πήγαν οι παίκτες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Υπερήφανου. 

Στο 52΄ο Παπαϊορδανίδης από ελεγχόμενη θέση πλάσαρε εύστοχα τον Κατράντζο και έκανε το 1-2, ενώ στο 58’ ο Φαρινόλας απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βογδάνου. 

Στο 80’ ο Αγγελάκης μετά από μπαλιά του Βογδάνου έγραψε το 2-2, για να φτάσουμε στο 83’ όταν ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε νέο πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε αυτή τη φορά ο Κίτσος! 

Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 85’ με σκόρερ τον Κίτσο, ο οποίος νίκησε αυτή τη φορά τον Φαρινόλα με δυνατό μακρινό σουτ! 

Κορυφαίος από πλευράς ΠΑΟΚ ο (τότε) νεαρός Παπαδόπουλος, ενώ υστέρησαν βασικοί παίκτες της ομάδας, όπως οι Παζάρογλου και Μαλαξόπουλος. 

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Κατράντζος, Γκικόπουλος, Οικονόμου, Κατσαούνης, Βικελίδης Ι, Βικελίδης ΙΙ, Βογδάνου, Αγγελάκης, Κίτσος, Καλτέκης, Αργυριάδης.

ΠΑΟΚ: Φαρινόλας, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Μακαρονόπουλος, Βλάχου, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Παζάρογλου, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης, Καβουρματζής.

* Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου της ΔΕΘ εκείνης της σεζόν

21/09/1930: Ηρακλής - ΠΑΟΚ 3-2

25/09/1930: Άρης - ΠΑΟΚ 3-2

28/9/1930: Άρης - Ηρακλής 4-3

* Το έπαθλο το κατέκτησε με δύο νίκες ο Άρης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4