Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Σεπτεμβρίου 2019

Φιλική ήττα από την κροατική Νόβισαντ (1927)

Σαν σήμερα στις 25/9/1927, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Άρη, την κροατική ομάδα Νόβισαντ Α.Κ. στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της σεζόν 1927-1928 … 

Πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι που έγινε ημέρα Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε την ομάδα του αγγλικού θωρηκτού Βάλλιαντ (νίκη για την ΑΕΚ με 4-0). 

Ήταν ένα καθαρά ποδοσφαιρικό απόγευμα και στις εξέδρες βρέθηκαν συνολικά 8.000 θεατές που χόρτασαν ποδοσφαιρικό θέαμα και πολλά γκολ! 

Η κροατική ομάδα επικράτησε του Δικεφάλου με 3-6, με τις άμυνες των δύο ομάδων να μην είναι σε καλή μέρα, ειδικά η δική μας που πλήρωσε τα πολλά της λάθη στο ματς! 

Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής Νακόπουλος μάζεψε τους 22 παίκτες και τους συνέστησε να παίξουν ήρεμα, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα στο φιλικό των Κροατών με Άρη η κατάσταση είχε ξεφύγει! 

Η προτροπή του διαιτητή μάλλον … δεν έπιασε τόπο, καθώς στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι ξέφυγε, είχαμε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και διακόπηκε σε τρεις περιπτώσεις! 

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. 

Το σκορ άνοιξε στο 4’ για τη Νόβισαντ μετά από λάθος του τερματοφύλακά μας (Παπαδόπουλος Χ.), για να ισοφαρίσει στο 5’ ο Παντερμαλής με παρόμοιο τρόπο. 

Νέο προβάδισμα για τους Κροάτες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και 2-2 από τον Τσολακίδη πριν καλά καλά συμπληρωθεί το δεκάλεπτο! 

Προς το τέλος του ημιχρόνου ο έξω δεξιά των φιλοξενούμενων με ισχυρό γωνιακό σουτ έκανε το 2-3, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Ανδρεάδης λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης! 

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε σκληρό, με την κροατική ομάδα να βρίσκει την ευκαιρία να σημειώσει άλλα τρία τέρματα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και να πάρει τη νίκη με 3-6, αφήνοντας στον ΠΑΟΚ τις πολύ καλές εντυπώσεις στο ματς! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα της σεζόν 1927-1928, με σήμα το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι. 
Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4