Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Αυγούστου 2019

Η προπόνηση του Γ. Κούδα στο Χάιμπουρι (1972)

Σαν σήμερα στις 9/8/1972, ο Γιώργος Κούδας προπονήθηκε με την ομάδα της Άρσεναλ στο Λονδίνο …

Η παρουσία του στην αγγλική πρωτεύουσα είχε να κάνει με την εγχείρηση στην οποία οποία είχε υποβληθεί στον ώμο του, στις 10/7/1972 από τον καθηγητή Χάρρις, στο νοσοκομείο "Saint Mary's".

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ανάρρωσής του και συμμετείχε σαν σήμερα στις 9/8/1972 στην πρωινή προπόνηση της Άρσεναλ, χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση στον ώμο του!

Η παρουσία του στο Χάιμπουρι υπήρξε εξαιρετική, καθώς ιδιαίτερα στο κομμάτι της προπόνησης με την μπάλα, ο (τότε) 26χρονος Κούδας θαυμάστηκε για την ακρίβεια των μεταβιβάσεών του, σύμφωνα με τα γραφόμενα στον Τύπο της εποχής.

Η επιστροφή του Κούδα στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Λες Σάνον, ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 12/8 και αφού προηγουμένως ο καθηγητής Χάρρις εξέταζε για τελευταία φορά τον ώμο του διεθνή άσου.

Το διάστημα μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Κούδας θα ακολουθούσε πλήρες πρόγραμμα φυσικοθεραπευτικής αγωγής, το οποίο θα του έδινε ο φυσιοθεραπευτής της Άρσεναλ.

Την ίδια μέρα (9/8) στη Θεσσαλονίκη, την ομάδα την προπόνησε για ένα δίωρο ο Λάκης Πρόγιος, με ασκήσεις που περιλάμβαναν ελαφρά σπριντ, σουηδική γυμναστική, ασκήσεις με μπάλα και υπερπήδηση εμποδίων.

Στο τέλος της προπόνησης ο Πρόγιος γύμνασε ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες …

Αποφασίστηκε από τους υπεύθυνους της ομάδας, μέχρι το ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ραπίντ στις 13/9, να διεξαχθούν έξι φιλικά παιχνίδια με ελληνικές και ξένες ομάδες.

Για το σκοπό αυτό, ο Σεργιαννίδης αναχώρησε για το Μοναχό και στη συνέχεια θα πήγαινε στο Αμβούργο, προκειμένου να κλείσει φιλικά παιχνίδια με την Μπάγερν ή την ομάδα του Αμβούργου! 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4