Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2019

Κατέβασε ρολά ο «Φούκι» στη Ν. Φιλαδέλφεια (1980)

 
Σαν σήμερα στις 27/8/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ και αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Μλάντεν Φούρτουλα, ο οποίος όποτε χρειάστηκε σταμάτησε τους γηπεδούχους ...

Βέβαια το γεγονός ότι ο «Φούκι» ήταν κορυφαίος του ΠΑΟΚ δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι η ομάδα μας ήταν για ... δέκα γκολ, όπως φρόντισαν να γράψουν οι αθηναϊκές φυλλάδες την επόμενη του αγώνα!
Ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (11.994 τα εισιτήρια – 2.401.437 δρχ οι εισπράξεις) ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα των φάσεων θα μπορούσε να είχε φύγει με το διπλό από την πρωτεύουσα!

Η αθηναϊκή ομάδα είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι επιθετικοί της δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μλάντεν, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα.

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8', όταν ο Κούδας από καλή θέση σούταρε με τον Χρηστίδη να αποκρούει, ενώ 29' ο Σαράφης με κεφαλιά – ψαράκι μετά από φάουλ του Ιωσηφίδη, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ!

Στο 43' ο Χρηστίδης σταμάτησε το κοντινό σουτ του Δημόπουλου και στην εκπνοή του ημιχρόνου ακυρώθηκε ΚΑΚΩΣ το γκολ που σημείωσε ο Αλαβάντας μετά από σέντρα του Κερμανίδη, με τον επόπτη Μητσάκη να υποδεικνύει το ανύπαρκτο οφ σάιντ και ο διαιτητής ... Φακής να συμφωνεί!
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μείωσαν την επιθετικότητάς τους, είχαν πάντως 1-2 καλές στιγμές με τους Βλάχο και Κώττη, στις οποίες ο «Φούκι» αντέδρασε με ετοιμότητα.

Όσο πλησιάζαμε στη λήξη, η ΑΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις, όμως ο Κερμανίδης στο 74' δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την μπαλιά του Αλεξανδρίδη, καθώς μόνος με τον τερματοφύλακα σούταρε άουτ...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Χρηστίδης, Παραπραστανίτης, Βλάχος, Ραβούσης, Τζιράκης, Ελευθεράκης, Κώττης (79' Σταφυλάς), Θώδης, Γκέσιος (81' Χατζηιωαννίδης), Βλάντιτς, Μαύρος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης (72' Σίγγας), Κερμανίδης, Σαράφης, Τριανταφυλλίδης (20' Δημόπουλος, 68' Αλεξανδρίδης), Κούδας, Αλαβάντας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4