Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2019

Η μέτρια εμφάνιση έφερε τη φιλική ήττα (1979)

Σαν σήμερα στις 29/8/1979, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1979-1980...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του μπροστά σε 30.000 θεατές, γνώρισε την ήττα με 2-0, με γκολ που σημείωσαν ο Γαλάκος στο 19' και ο Νοβοσέλατς στο 74' με εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος, να αλλάζει πορεία και να ξεγελά τον Φίλη. 

Μόλις στο 1' ο Σαράφης έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Αρβανίτη! 

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και είχαν μια καλή στιγμή στο 5' με τον Λεμονή, ο οποίος από καλή θέση βρήκε αέρα μετά από σέντρα του Βαμβακούλα και στο 11' ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του ... Λεμονή μες στην περιοχή μας. 

Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 14' όταν ο Γούναρης με σέντρα ακριβείας έστειλε την μπάλα στον αμαρκάριστο Κερμανίδη, με τον τελευταίο από εξαιρετική θέση να αστοχεί! 

Στο 19' ο Γαλάκος σημείωσε το 1-0 από κοντά, εκμεταλλευόμενος αδυναμία της άμυνάς μας να απομακρύνει προσπάθεια των γηπεδούχων (αρχική εικόνα). 

Στο 29' ο Φίλης σταμάτησε τον Κρητικόπουλο και πέντε λεπτά αργότερα ίδια τύχη είχε το καλοχτυπημένο φάουλ που εκτέλεσε ο Γκουερίνο, με τον Αρβανίτη να αποσοβεί την ισοφάριση! 

Παρόμοια φάση με ίδιους πρωταγωνιστές στο 51', ο Κοκολάκης στο 64' έστειλε την μπάλα άουτ με γυριστό σουτ, για να γίνει το 2-0 στο 74' με τρόπο απρόβλεπτο! 

Ο Νοβοσέλατς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο τείχος και κατέληξε στην άλλη γωνία από αυτήν που πρόσεχε ο Φίλης... 
Στο 77' ο Φίλης σταμάτησε το σουτ του Κοκολάκη και στο 86' ο Αλεξανδρίδης έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ορφανός μπήκε στη φάση, σούταρε από κοντά, όμως ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που με προβολή διέκοψε την πορεία της μπάλας που πήγαινε στα δίχτυα! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ορφανός και από τους γηπεδούχους οι Βαμβακούλας, Γαλάκος, Νοβοσέλατς. 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Αρβανίτης, Κυράστας (46' Μίχος), Παπαδόπουλος, Νοβοσέλατς (80' Κανέλλος), Βαμβακούλας, Κατσαβάκης, Κουσουλάκης (76' Καλτσάς), Γαλάκος (72' Γκαβασιάδης), Λεμονής (46' Κοκολάκης), Λιούσι (46' Περόνε), Κρητικόπουλος.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης (61' Βασιλάκος), Σαράφης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (70' Αλεξανδρίδης), Γκουερίνο (46' Αλαβάντας), Κωστίκος, Ορφανός.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4