Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Αυγούστου 2019

Δικαίωση Γιώργου Κούδα από το ΑΣΕΑΔ (1978)

Σαν σήμερα στις 31/8/1978, το ΑΣΕΑΔ στην τελευταία συνεδρίαση της τότε θητείας του, έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Γ. Κούδα και εξαφάνισε την ποινή τιμωρίας δύο αγωνιστικών που του είχε επιβάλλει στις 28/7 η ΕΠΟ...

Θυμηθείτε στη συνέχεια τι είχε συμβεί ..

Στις 28/7/1978, η Ομοσπονδία αποφάσισε να τιμωρήσει τον Γιώργο Κούδα με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, επειδή δεν ακολούθησε την αποστολή της Εθνικής ομάδας στην Αυστραλία, την ώρα που για το ίδιο ακριβώς "παράπτωμα", τιμώρησε τον Λάκη Νικολάου της ΑΕΚ με μία αγωνιστική!

Ο Κούδας εκείνο το διάστημα έπρεπε να παραβρεθεί σε διάφορα δικαστήρια, μάλιστα κατέθεσε στην ΕΠΟ και τα σχετικά παραστατικά, όμως αυτά πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων καθώς δε λήφθηκαν υπόψιν!

Κοιτώντας πίσω από την κουρτίνα, βλέπουμε πως την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος που θα άρχιζε στις 3/9, υπήρχε ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (10/9) και ο Κούδας σε αυτό θα απουσίαζε!
Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας το δίκιο του και την τελευταία μέρα του Αυγούστου, η ποινή που είχε επιβληθεί στον Κούδα σβήστηκε, με αποτέλεσμα ο παίκτης να αγωνιστεί κανονικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το ματς εκείνης της πρεμιέρας έγινε στο Χαριλάου (λόγω ακαταλληλότητας της Τούμπας από τον σεισμό της 20ης Ιουνίου), στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-1 της Καβάλας, με τον Κούδα να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2'...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4