Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουλίου 2019

Στο χειρουργείο Αλαβάντας και Μαυρομάτης (1987)


Σαν σήμερα στις 23/7/1987, ημέρα Πέμπτη, ο Νίκος Αλαβάντας και ο Σωτήρης Μαυρομάτης πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου και εγχειρίστηκαν από τον διακεκριμένο ορθοπεδικό χειρουργό, Κώστα Βουκαλή...


Παρών στις επεμβάσεις που έγιναν και στους δύο παίκτες μας, έδωσε και ο γιατρός της ομάδας Μάκης Λευκαδίτης, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ, η μετεγχειρητική κατάσταση και των δύο εξελισσόταν κανονικά!

Ο Μαυρομάτης θα έβγαινε από την κλινική τη Δευτέρα 27/7 και θα μπορούσε να ξαναπάρει μέρος στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ σε δύο μήνες (!), καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στους κοιλιακούς του.

Παρόμοια επέμβαση είχε κάνει πριν δύο χρόνια, από τον ίδιο γιατρό ο Λάκης Παπαϊωάννου. Ο κ. Βουκαλής είχε επισημάνει πως ο Μαυρομάτης είχε πρόβλημα και στις δύο πλευρές των κοιλιακών.
Ο παίκτης θα ακολουθούσε κανονικά την προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία, όπου μετά από δυο εβδομάδες θα ξεκινούσε δικό του πρόγραμμα με ασκήσεις στην πισίνα.

Μετά από ένα μήνα θα ξεκινούσε τρέξιμο και σε δύο μήνες θα έμπαινε κανονικά σε ρυθμό προπονήσεων. Η επιστροφή του στα γήπεδα αναμενόταν σε τρεις μήνες!

Αντίθετα ο Αλαβάντας βγήκε μια μέρα μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε και σε 10 με 15 μέρες υπήρχε περίπτωση να ξανακάνει προπονήσεις με την ομάδα.

Του έγινε αρθροσκόπηση στο τραυματισμένο του γόνατο για να διαπιστωθεί αν το τραύμα του ήταν μηνίσκος ή κάκωση του χιαστού. Ευτυχώς για τον παίκτη ήταν μηνίσκος, όμως το ενδεχόμενο να μην ξεπεραστεί το πρόβλημα με την αρθροσκόπηση, ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να το αποκλείσει!

Ο παίκτης είχε ρήξη οπίσθιου κέρατου του μηνίσκου το οποίο αφαιρέθηκε με την αρθροσκόπηση, αλλά φάνηκε και μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού, η οποία θα αντιμετωπιζόταν με αγωγή.

Όλα θα κρινόταν σε δύο εβδομάδες, όταν ο Αλαβάντας θα επισκεπτόταν και πάλι τον ορθοπεδικό και αυτός θα μπορούσε να κάνει την τελική του εκτίμηση, ανάλογα με τη σταθερότητα του ποδιού του παίκτη, μετά από κλινική εξέταση...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4