Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Ιουλίου 2019

Χαμένες ευκαιρίες και ήττα στο φιλικό (1957)


Σαν σήμερα στις 30/7/1957, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε νυκτερινό φιλικό παιχνίδι στο Σιντριβάνι, τον Άρη...



Παρά το ακατάλληλο της εποχής, στις κερκίδες του παλιού μας γηπέδου βρέθηκαν χιλιάδες θεατές, με τις ομάδες να παρατάσσονται σχεδόν πλήρεις, με τους συμπολίτες να παίρνουν τελικά τη νίκη με 1-2.

Ο Δικέφαλος ήταν η ομάδα που είχε την εδαφική υπεροχή και προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Χαβανίδη στο 6'. Προηγήθηκε κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Νανάκο, η μπάλα στρώθηκε στον Χαβανίδη και αυτός με δυνατό βολέ σκόραρε!

Στο 22', Κουιρουκίδης – Χαβανίδης – Γιεντζής συνδυάστηκαν, ο τελευταίος σούταρε, με την μπάλα να περνάει σύρριζα άουτ! Στο 26' ο Πρόγιος απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του Σισμανίδη και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Χαβανίδη πέρασε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα ο Πετράκης παραλίγο να εκμεταλλευτεί κακή απομάκρυνση του Πρόγιου καθώς σούταρε άουτ, για να έρθει στο 41' ο Κολιατζής να ισοφαρίσει μετά από λάθος του Χασιώτη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας ένα δεύτερο γκολ, όμως ούτε ο Χαβανίδης στο 60', ούτε ο Κουιρουκίδης στο 62' και 75' τα κατάφεραν...

Αντίθετα στο 81' ο Χορμόβας εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Πρόγιου σε εκτέλεση φάουλ του Κολιατζή και από πολύ κοντά σε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Άρη όταν στο 82' ο Παναγούλιας βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Σισμανίδη που σούταρε πάνω στην αγκαλιά του Πρόγιου...

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης (Καμαλακίδης), Λέανδρος (Γιεντζής), Γιεντζής (Κατηκαρίδης), Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Παπαευστρατίου (Λέανδρος)

Άρης: Πετράκης, Νανάκος (Απαλάκης), Ποζάνης, Παναγούλιας, Κεμαλίδης, Στεργιώτης, Πασχαλίδης, Σισμανίδης, Καρακασίδης (Χορμόβας), Κολιατζής, Ορφανόπουλος

* Στην αρχική εικόνα η ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1956-1957. Διακρίνονται όρθιοι από τα αριστερά: Πρόγιος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Χασιώτης, άγνωστος, Κωστής, Συμεωνίδης, Πετρίδης. Καθιστοί: Τσίντογλου, άγνωστος, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4