Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιουλίου 2019

Νίκη με 10-1 στο φιλικό με την Κόνστανζ (1988)


Σαν σήμερα στις 24/7/1988, ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αντιμετώπισε την Κόσταντζ (FC Konstanz), ομάδα Γ' Εθνικής της τότε Δυτικής Γερμανίας και την νίκησε με 10-1...

Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό του Δικεφάλου εκείνη την περίοδο, καθώς στις 22/7 είχε κερδίσει με 5-2 την Φίλιγκεν, έχοντας πρώτο παίκτη τον Βραζιλιάνο Φερνάντο.

Στο παιχνίδι με την Κόνσταντζ, ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός, καθώς επικράτησε με το ευρύ 10-1, έχοντας αυτή τη φορά κορυφαίο του παίκτη τον νεαρό Νίκο Πλίτση, ο οποίος από την ώρα που μπήκε στο ματς σαν αλλαγή, εντυπωσίασε!

Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε εκείνο το καλοκαίρι από το Άργος Ορεστικό και ήταν η αποκάλυψη του αγώνα, καθώς εκτός από τα δύο γκολ που σκόραρε, κυριάρχησε στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο  τύπος της εποχής έγραψε για νίκη επί της  Κοστάνζα αλλά ο ΠΑΟΚ εκείνη την μέρα, νίκησε την Κόνστανζ (FC Konstanz) ομάδα Γ' εθνικής της Δυτικής Γερμανίας και όχι την Κονστάνζα (FC Farul Constanța) που είναι η ιστορική ομάδα της ομώνυμης πόλης της Ρουμανίας.

Τα γκολ της ομάδας μας τα σημείωσαν οι: Σκαρτάδος (3), Πλίτσης (2), Σμολ, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης, Τσουρέλας, Σερέτης.

Η αρχική ενδεκάδα που παράταξε ο Ρίνους Ίσραελ: Τερζής, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Αναστασιάδης Μπορμπόκης, Σμολ, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Έπαιξαν ακόμη οι: Τσουρέλας. Πλίτσης, Μακράκης, Τσιπλάκης, Σίγγας, Σερέτης, Ρουσομάνης, Καρασαββίδης, Καραλίδης, Τουρσουνίδης.

* Το παρόν στο παιχνίδι έδωσε ένας Ιταλός δημοσιογράφος, ο οποίος έχοντας πάρει τη σχετική άδεια από τον Ίσραελ, παρακολουθούσε την ομάδα, δημοσιεύοντας τα όσα κατέγραφε, σε εφημερίδα της Νάπολι!

* Όσο για τον Νίκο Πλίτση για τον οποίον έγινε αναφορά πιο πάνω, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 1988-1989 έως τη σεζόν 1993-1994, καταγράφοντας 75 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε και 4 γκολ (αξέχαστο το ψαλιδάκι με τον Πανιώνιο στην εκπνοή του παιχνιδιού).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4