Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαΐου 2019

Πεντάσφαιρος σε ένα ημίχρονο (2000)

Σαν σήμερα στις 21/5/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές (4.040 τα εισιτήρια), πήρε μια εύκολη νίκη επικρατώντας με 5-0, με το σκορ μάλιστα να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο!

Το σκορ άνοιξε στο 11' ο Παντελής Κωνσταντινίδης (αρχική εικόνα) με κοντινό σουτ μετά από γύρισμα του Ναλιτζή στην καρδιά της άμυνας της Καβάλας, για να γίνει το 2-0 στο 32' από τον Ναλιτζή μετά από λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων.
Δύο λεπτά αργότερα (34'), ο Καφές από κοντά μετά από μπαλιά πάρε βάλε του Κωνσταντινίδη σημείωσε το 3-0, για να έρθει στο 40' ο Ναλιζτής να ευστοχήσει στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παύλος Κωνσταντινίδης, σε χέρι του Πις.

Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 45' με τον Φρούσο να κερδίζει το ριμπάουντ όταν ο Κόβιτς απέκρουσε το πλασέ του Ναλιτζή και σε κενή εστία να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα!

Στο 68' ο Πάβλοβιτς αστόχησε στο τετ α τετ με τον Μιχόπουλο, ενώ ίδια τύχη είχε λίγο αργότερα το πλασέ του Ναλιτζή, όταν βρέθηκε απέναντι στον Κόβιτς!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Μιχόπουλος, Μπορμπόκης, Χασιώτης, Τετράτζε, Βενετίδης, Μπράτιτς (78' Κουλακιώτης), Καφές, Κωνσταντινίδης, Νάγκμπε (60' Φραντζέσκος), Φρούσος (68' Βρύζας), Ναλιτζής.

Καβάλα (Παράσχος): Κόβιτς, Χαραλάμπους, Αμπελάς, Κόλτσης, Σάντρι (46' Χατζηζήσης), Ουντέζε, Βακιρτζής, Πεγλής, Πις (80' Μουρατίδης), Ζαβαντίας, Πάβλοβιτς (74' Κουμπής).

Δηλώσεις:
Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλά, πέτυχε γρήγορα τρία γκολ, θα έλεγα πως είχαμε μια έκρηξη και είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από την απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο σε σχέση με το δεύτερο».
Νίκος Μιχόπουλος: «Σήμερα ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και πετύχαμε αρκετά γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο επηρεασμένοι τόσο από το σκορ, υποσυνείδητα σκεπτόμενοι ίσως, τόσο η κούραση όσο και το ότι θέλαμε να βοηθήσουμε τον Δημήτρη τον Ναλιτζή να σκοράρει πιο πολλές φορές, μας ανάγκασε να μείνουμε σε αυτό το 5-0».
Ομάρι Τετράτζε: «Το σκορ δε σημαίνει ότι είχαμε να δώσουμε ένα εύκολο παιχνίδι, σημαίνει απλά ότι έπρεπε και θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς».
Δημήτρης Ναλιτζής: «Είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα μου, κυνηγάω την πρώτη θέση των σκόρερς, αν έρθει ... ήρθε».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση αφού ο πάγκος του αποδείχτηκε για μια φορά ακόμη ηλεκτρικός! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4