Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2019

Μεγάλο διπλό στο Περιστέρι (2014)

Σαν σήμερα στις 11/5/2014, ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλο διπλό και μάλιστα με ανατροπή, στο Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρομήτου με 1-2, για την 4η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2013-2014…

Ο Γεωργιάδης ξεκίνησε με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα – Βίτορ – Τζαβέλλα – Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ – Νάτχο – Κάτσε στη μεσαία γραμμή και Στοχ –Αθανασιάδη – Κίτσιου στην επίθεση. Ένα 4-3-3, σύστημα που σπάνια βλέπαμε να εφαρμόζεται από τον Δικέφαλο.
Στο 1' μόλις, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Ούμπιντες, ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά από τον Γλύκο και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι με την άμυνά μας να μοιάζει σαν υπνωτισμένη...

Στο 3' ο Βίτορ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό (δείχνει για θλάση α' βαθμού) και αντικαταστάθηκε με το καλημέρα από τον Κατσουράνη... Ο Δικέφαλος στη συνέχεια πίεσε στη μεσαία γραμμή, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου και ισορρόπησε το παιχνίδι.

Στο 16' βολίδα του Στοχ την μπλόκαρε σε δύο χρόνους ο Σηφάκης, στην καλύτερη επιθετική προσπάθεια του Δικεφάλου για το πρώτο μισάωρο... Μοιρασμένη η κατοχή μπάλας στο διάστημα αυτό, με τους παίκτες του Παράσχου να μην απειλούν τον Γλύκο μετά τη φάση του 1ου λεπτού.

Στο 37' όμως ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, νίκησε στον αέρα τον Γλύκο και άνοιξε το σκορ, ένα γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά, με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει την απουσία των βασικών κεντρικών αμυντικών του (Βίτορ - Ινσαουράλδε).

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε στο 44' μια καλή σέντρα - σουτ του Κάτσε που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Σηφάκης.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Σαλπιγγίδης πέρασε στη θέση του Κίτσιου, σε ένα πιο ορθόδοξο σχήμα, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να επιβάλλει το ρυθμό του και έκλεισε τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο.

Στο 60' ο Αθανασιάδης πλάσαρε πάνω από τον Σηφάκη, η μπάλα πήγαινε στα δίκτυα, αλλά ο Λαζαρίδης πρόλαβε και την έστειλε κόρνερ. Ο Ατρόμητος άρχισε να περνάει τη σέντρα μετά το 65'.
Καθαρό 4-4-2 για τον ΠΑΟΚ και στο 75΄ο Σαλπιγγίδης μετά από σέντρα πάρε – βάλε του Λίνο,  ισοφάρισε με κεφαλιά.

Στο 76' ο βοηθός υπέδειξε ανύπαρκτο οφ σάιντ στον Σαλπιγγίδη που ήταν σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων...
 
Τρία λεπτά αργότερα (79') ο Λίνο και πάλι έκανε φαρμακερή σέντρα από τα αριστερά, ο Κλάους πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και από κοντά νίκησε τον εμβρόντητο Σηφάκη!
Στο 90' αποβλήθηκε με 2η κίτρινη o Τζαβέλλας και στο επόμενο λεπτό ο Στυλιαράς έδωσε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ πέναλτι στον Ατρόμητο. Το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και το μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Γλύκος.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το σκορ και έφυγε από το Περιστέρι με το διπλό για πρώτη φορά μετά το 1981! Να σημειωθεί πως ήταν η 20ή ανατροπή για τον Δικέφαλο εκείνη τη χρονιά!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Γκαρσία (82' Φάμπιο), Ναπολεόνι (66' Καραμάνος), Μπρίτο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5' Κατσουράνης), Κίτσιου (46' Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ.
....................................

Ικανοποιημένος αλλά και εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γ.Χ. Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα στο Περιστέρι...
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του : 
«Ο Ατρόμητος ήταν στο ξεκίνημα πολύ πιο παθιασμένος και φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Εάν ήταν καλύτερος ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα θα είχαμε κι άλλα τέρματα στην πλάτη μας. 

Στο δεύτερο αλλάξαμε, παίξαμε όπως έπρεπε και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη. Το ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο να κερδίζεις στην έδρα τους, για αυτό και είναι πολύ πιο σημαντική αυτή η νίκη για εμάς, που συνήθως δυσκολευόμαστε πολύ εδώ.

Αν εξαιρέσουμε το σημερινό πρώτο ημίχρονο, δείχνουμε πολύ διάθεση για να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλούς αντιπάλους, απ’ ότι είδαμε και σήμερα. Μου είπαν ότι ο Σαλπιγγίδης σε ένα τετ α τετ δόθηκε οφ σάιντ ενώ δεν ήταν, δόθηκε αυτό το πέναλτι στο τέλος, έχουμε κάρτες, έχουμε αφαιρέσεις βαθμών, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών αλλά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια.

Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε να πούμε ότι κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Εάν μπορούμε με δύο νίκες να καθορίσουμε την τύχη μας θα το προσπαθήσουμε όσο μπορούμε.

Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε δύο ακόμη παιχνίδια, θα το προσπαθήσουμε. Μείναμε ζωντανοί σήμερα και με το πέναλτι που έπιασε ο Γλύκος, ίσως εάν δεν γινόταν θα τελειώναμε».

Σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη: «Κάθε προπονητής, όχι μόνο εγώ σκέφτεται και το θέμα της ξεκούρασης της διαχείρισης, Ο Σαλπιγγίδης ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να έχει καθοριστική παρουσία στο παιχνίδι, όπως κι έγινε».

Για τον Λίνο: «Ότι και να πω για τον Λίνο είναι λίγο. Ο ΠΑΟΚ του οφείλει πάρα πολλά, μακάρι να είχαμε 20 σαν αυτόν. Δίνει πάρα πολλά στην ομάδα».

Για τον Στοχ αλλά και για το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας: «Χαίρομαι και για τον Στοχ. Έχουμε θέμα στο κέντρο της άμυνας, ο Βίτορ δεν θα παίξει και στα δύο επόμενα παιχνίδια δεν θα έχουμε και τον Τζαβέλα που αποβλήθηκε. Έχουμε θέμα εκεί και θα το δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε».
................................................

Στην άνοδο της αγωνιστικής εικόνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Λίνο, τονίζοντας ότι αυτή χάρισε στην ομάδα του τη νίκη επί του Ατρόμητου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 
«Αν θέλουμε να καταλάβουμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να σκεφτόμαστε τη νίκη και μόνο τη νίκη. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε τόσο καλά στο παιχνίδι, είχαμε ένα πρόβλημα στην τελική ασίστ και στην εκδήλωση των επιθέσεων μας, όμως βελτιώσαμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ πιο συγκεκριμένα απ' το σημείο που πετύχαμε το γκολ και μετά».

Για την προσωπική του απόδοση παρά την ηλικία του και αν έχει κάποιο «μυστικό»: «Όταν είσαι καλά, όταν νιώθεις καλά στο περιβάλλον σου, όταν είσαι καλά με την οικογένειά σου, όταν γυμνάζεσαι και κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, τότε αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4