Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Μαΐου 2019

Πρώτος στο γήπεδο, δεύτερος στα χαρτιά! (2014)

Σαν σήμερα στις 17/5/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των play offs, της Super League, της περιόδου 2013-2014 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 57'.

O Γεωργιάδης παρέταξε τον Δικέφαλο με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Kίτσιου, Λίνο, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ, Στοχ στη μεσαία γραμμή και Κουλούρη, Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις στο 6ο λεπτό μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νάτχο πήρε την κάθετη μπαλιά του Στοχ, έκοψε στον αμαρκάριστο Κουλούρη που από εξαιρετική θέση πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη και πέρασε άουτ!

Στο 14΄ ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες, όταν ο Ατζαγκούν έφυγε μόνος του από το κέντρο, πλάσαρε τον Γλύκο και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και πέρασε πλάγια.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο, σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους...

Σε δύο από αυτές χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Γλύκου, η πρώτη στο 24o λεπτό, όταν απομάκρυνε πλασέ του Μπεργκ και η δεύτερη στο 38' όταν με τα πόδια απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά του Δώνη και έσωσε την εστία του!

Ο Δικέφαλος προσπαθούσε να διασπάσει την καλοστημένη πολυπρόσωπη άμυνα της αθηναϊκής ομάδας παίζοντας τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες.

Στην τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου στο 40ό λεπτό, ο Λίνο βγήκε μόνος με τον Κοτσόλη, πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απομάκρυνε με τα πόδια...
Ήταν ένα 45λεπτο με καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και καλή κυκλοφορία, αλλά να δείχνει ευάλωτος στην αντεπίθεση.

Η πρώτη κίνηση του Γεωργιάδη στο ματς ήταν ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς που πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Λάζαρ και ο ΠΑΟΚ έπαιξε 4-2-3-1 με Νάτχο- Κάτσε αμυντικά χαφ, Στοχ - Βούκιτς - Σαλπιγγίδη στη μεσαία γραμμή και ο Κουλούρης στην κορυφή...

Ο τεχνικός του Δικεφάλου άλλαξε το σύστημα σε μια προσπάθεια να κλείσει τους διαδρόμους στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού, που δημιούργησαν προβλήματα στο πρώτο μισό του αγώνα!

Στο 57ο λεπτό ο Βούκιτς βρήκε ... δίχτυα. Προηγήθηκε εξαιρετικός συνδυασμός Στοχ, Νάτχο και Λίνο, η μπάλα πήγε στο Σέρβο που πλάσαρε υποδειγματικά τον Κοτσόλη και άνοιξε το σκορ...

Ο Βούκιτς στο 68' έδωσε τη θέση του στον Κατσουράνη, αποχωρώντας λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό δικέφαλο. Ο ρυθμός του αγώνα στην επανάληψη έπεσε, οι ευκαιρίες έβγαιναν δύσκολα και ο ΠΑΟΚ χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα πήρε τη νίκη, και τερμάτισε 2ος στην ειδική βαθμολογία, αν όμως δεν του αφαιρούνταν οι τρεις βαθμοί θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Λάζαρ (46' Βούκιτς - 68' Κατσουράνης), Στοχ, Σαλπιγγίδης, Κουλούρης (82' Σκόνδρας)

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός (81' Μέντες), Ζέκα, Μαρινάκης (84' Χουχούμης), Ατζαγκούν, Δώνης (74' Κλωναρίδης), Καρέλης, Ρισβάνης.

.........................................................

Ο Γιώτης Σταματόπουλος μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και στάθηκε στο γεγονός της άδικης τιμωρίας που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ, στερώντας του την πρωτιά.
Τα όσα είπε:«Θέλαμε να τελειώσουμε την χρονιά με μία νίκη και το καταφέραμε απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Νομίζω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Είχαμε υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε κατοχή μπάλας, δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Ο Παναθηναϊκός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, σε 2-3 φάσεις σταθήκαμε ίσως και τυχεροί.

Κλείνουμε με μία νίκη τη χρονιά. Είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό, αλλά βεβαίως θα θέλαμε να είμαστε πρώτοι στα πλέι οφ, αλλά εάν αναλογιστούμε και τους -3 βαθμούς, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχουμε 13 βαθμούς».
..........................................

Αρκετά ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γ.Χ. Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως βασικό πρόβλημα για την αποτυχία του Δικεφάλου εκείνη τη σεζόν, ήταν η έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου, αλλά και στήριξης της ομάδας...
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του : "Να μιλήσω πρώτα για όλα τα play offs. Γνωρίζαμε ότι μετά τη λεωφόρο είχαμε την τιμωρία και μείον βαθμούς. Σήμαινε για εμάς ότι έπρεπε να κάνουμε 4 νίκες. Κάτι που ποτέ δεν έχει γίνει στα play offs. Δεν είχαμε λοιπόν περιθώριο λάθους.

Και ξέρατε ότι είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα ματς. 61. Είναι κουραστική διαδικασία για όλους. Από παιχνίδι σε παιχνίδι μπορεί να αλλάξουν πολλά. Παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη σε κάθε ματς και το λάθος έγινε στην Τρίπολη.

Βαθμολογικά είμαστε στην πρώτη θέση αλλά στα χαρτιά δεύτεροι. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός ήταν σήμερα αδιάφορος, αλλά θέλαμε αυτό το ματς να είναι τελικός. Στα δικαστήρια και στα χαρτιά έχουμε δέκα βαθμούς και είμαστε δεύτεροι."

Πώς κρίνετε την παρουσία σας ως προπονητής; 
"Είχα ένα ρόλο που μου έγινε η τιμή από τον προηγούμενο προπονητή να έχω. Το Μάρτιο αλλάξαμε προπονητή, ένα μεγάλο όνομα. Τα πράγματα δεν ήταν καλά. Για τη διαδικασία των play offs, τα είπαμε. μου ανατέθηκαν κάποιοι στόχοι. Πρώτος στόχος ήταν να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, να πάρουμε το κύπελλο και να βγούμε πρώτοι. Συνολικά, κάναμε ένα μεγάλο λάθος, αυτό του τελικού όπου είχαμε κακή βραδιά. Εγώ ως προπονητής έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Γνωρίζω τι δεν πήγε καλά. Είναι το πώς θέλει να το δει κανείς. Για μένα ήταν ένα πολύ μικρό διάστημα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά. Είχαμε συνέχεια υποχρεώσεις. Στο τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια με όλα αυτά τα προβλήματα. Δεν είχαμε και πολλά υπέρ μας. Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα νομίζω να πείσω παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και πολλούς δανεικούς, να προσφέρουν πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο, το στήριξε. Για να προχωρήσει μια ομάδα θέλει εμπιστοσύνη. Όλοι πρέπει να στηρίζουν. Από το μεγαλομέτοχο ως τον κόσμο. Κι εμείς θα πρέπει να βρούμε αυτό το πλάνο για την επόμενη χρονιά.

Σας είπα πως και οι παίκτες και εγώ δεν γνωρίζουμε το μέλλον. Σε ένα πολύ μικρό διάστημα, καταφέραμε και έστω πήγαμε σε ένα τελικό. κάτι είναι κι αυτό. Πήραμε μια οδυνηρή εμπειρία. Ήταν το χειρότερο βράδυ της ποδοσφαιρικής μου καριέρας."

Με παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα πρόβλημα στο ρόστερ. Έχετε άποψη για αλλαγές σε αυτό το θέμα; 
"Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο. Για το μπάτζετ, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Και να μη κάνουμε μπαλώματα με ανούσιες ακριβές μεταγραφές, όπως γίνεται δυο χρόνια τώρα. Μακάρι να έχουμε παιδιά όπως ο Ινσαουράλδε που παρότι είναι δανεικός, δίνει τα απάντα για την ομάδα. Δύσκολο να βρίσκεις τέτοιους παίκτες που ενώ ανήκουν αλλού, θέλεις να παίζουν για σένα. Πρέπει να βγει ξεκάθαρο πλάνο."

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος σας; "Σας είπα ότι ήταν πολύ μικρό το διάστημα. Προφανώς έκανα λάθη. Το μεγάλο λάθος ήταν στον τελικό που ήμασταν πολύ ανέτοιμοι. Συνήθως σε τελικούς οι προπονητές λένε τα λιγότερα. Αλλά ασχοληθήκαμε πολύ με τον ημιτελικό που εμφανιστήκαμε άδειοι στο γήπεδο. Σε ένα διάστημα δυο μηνών με δεκάδες παιχνίδια, δεν μπορεί να τα κερδίσεις όλα. Δεν δείξαμε σταθερότητα όμως."

Σχετικά με το πλάνο; "Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι για να δουλέψει το πράγμα. Για να ξέρουν όλοι τι γίνεται ακριβώς. Πολλά γράφονται, πολλά είναι ψέματα, αλλά λογικό είναι να μπερδεύεστε. Είδαμε και μετά το ματς με τον Ατρόμητο, όλα γυρνάνε στο αγωνιστικό τμήμα. Και το ίδιο με την Τρίπολη. Δεν μπορεί να γυρνάει συνέχεια εκεί το θέμα."

Γιατί η ομάδα δεν απέκτησε ποτέ χημεία και ταυτότητα; "Τι να σας πω; Όλος ο ΠΑΟΚ περίμενε ένα μεγάλο όνομα για προπονητή (τον οποίο ξαναλέω πως ευγνωμονώ και έχουμε ακόμα καλή σχέση) αλλά δεν κατάφερε ο άνθρωπος να πετύχει εδώ. Ούτε κι αυτός. Δεν είμαστε εύκολος ο οργανισμός για να στηρίξουμε κάτι. Με τις πρώτες αποτυχίες έχουμε πυροβολισμούς."

Μπορεί οι οπαδοί να πυροβολούν αλλά ένας αποφασίζει. Έχετε κάνει κάποια έκθεση προς το μεγαλομέτοχο για να μην επαναληφθούν τα φετινά;
"Ναι μου ζητήθηκε έκθεση και προφανώς θα παραδοθεί. Είπατε για λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό κλπ. Πέρα από το μέγεθος του μπάτζετ, τι ήταν αυτό που σας ανάγκασε να μη δουλέψει καλά το θέμα;

Οι παίκτες που παίζουν στον ΠΑΟ πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ, σας το λέω. Παίκτες όπως ο Μπεργκ κλπ. Αν εμείς πάρουμε τους ίδιους παίκτες, πάλι θα έχουμε γκρίνια! Εκεί το στηρίζουν το πλάνο! Αν φέρεις αυτούς τους παίκτες εδώ, κανείς δεν θα στηρίξει!! Θέλουμε ξεκάθαρο πλάνο. Όπως κι αν λέγονται οι παίκτες!"

Η χρονιά τελειώνει, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε πόλεμο που ακόμα πληρώνει. Αν ξεκινήσουμε έτσι και του χρόνου, αντέχει ο ΠΑΟΚ;
"Δεν έχεις τύχη. Πρέπει να έχεις δύο και τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους! Με αυτή την κατάσταση δεν μπορείς. Τελευταίο παράδειγμα το ματς με Ατρόμητο. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, τα ξέρουμε. Αλλά τιμωρίες όπως αυτή με τους -3 βαθμούς, δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Και μπράβο στα παιδιά που πήραν τόσες νίκες. 

Αν αυτή η τιμωρία είναι η απαρχή για να γίνονται όλα σωστά στην Ελλάδα, μακάρι να είμαστε εμείς η αρχή. Αλλά είμαι σίγουρος πως κανείς δεν το πιστεύει."

Ο κύριος Τσιστιακόφ τελικά είχε ρόλο στις μεταγραφές; "Δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Έχει φύγει. Ήθελε να προσφέρει. Όλοι είχαν καλή πρόθεση. Ευχαριστώ."
................................................

Ο Άλβες Λίνο μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και αποκάλυψε πως υπάρχουν συζητήσεις με τη διοίκηση για την παραμονή του και τη νέα σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα:
"Πήραμε μια καλή θέση, αλλά δυστυχώς δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο. Θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε λίγο καλύτερα. Δεν ήταν εύκολο ούτε για τον προπονητή μας, τον κ. Γεωργιάδη, να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε 2-3 μήνες.

Η σεζόν ήταν καλούτσικη και για εμένα και για την ομάδα. Δεν τα πήγαμε πολύ καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και τον Βούκιτς για τα γκολ που έβαλε φέτος και μας βοήθησε. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, υπάρχουν εξαιρετικά παιδιά που θα έρχονται τα επόμενα χρόνια στην πρώτη ομάδα".

Για το τι δεν πήγε καλά τη φετινή σεζόν: "Έχουμε καλούς παίκτες, όπως ο Λούκας, ο Στοχ, ο Βίτορ, έχουμε μια καλή ομάδα και με λίγη δουλειά παραπάνω την επόμενη σεζόν, θα πάμε καλύτερα. Ο Κλάους μας βοήθησε με τα γκολ του, ενώ σημαντική ήταν επίσης, η εμπειρία του Σαλπιγγίδη και του Κατσουράνη. Έχουμε καλή ομάδα κι αν μείνουμε μαζί και δουλέψουμε, θα πάμε πολύ καλύτερα".

Για το αν θέλει να μείνει: "Εγώ θέλω κι απ' όσο ξέρω και ο ΠΑΟΚ θέλει να μείνω. Ελπίζω να είμαστε εδώ και τη νέα χρονιά".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4