Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2019

Βαριά ήττα για τη Μικτή Ηρακλή - ΠΑΟΚ (1938)

Σαν σήμερα στις 15/5/1938, μια Μικτή ομάδα αποτελούμενη από παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, αντιμετώπισε στο Σιντριβάνι την ΑΕΚ...

Το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1937-1938 είχε ολοκληρωθεί, με τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στη 2η θέση και τον Ηρακλή στην 3η , με τις ομάδες να συγκεντρώνουν από 17 βαθμούς και να δίνουν αγώνα κατάταξης στις 17/4/1938, στον οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του συμπολίτη με 5-1.

Ίδιο σκορ είχαμε και στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (15/5/1958) της Μικτής ομάδας που την αποτελούσαν παίκτες του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, με αντίπαλο την ΑΕΚ, η οποία βρήκε την ευκαιρία και πήρε μια εύκολη νίκη με το ευρύ 1-5.

Από πλευράς ΠΑΟΚ συμμετείχαν στην αναμέτρηση οι Σωτηριάδης, Βατίκης, Πανίδης, Ιωαννίδης και Καλογιάννης.

Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό της αθηναϊκής ομάδας στο 10' ο Μανέττας, για να έρθει στο 25' ο Τζανεττής με κεφαλιά να κάνει το 0-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή Νακόπουλο.

Στο 51' ο Μανέττας σημείωσε το 0-3, μείωσε επτά λεπτά αργότερα ο Καλογιάννης, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-5, με τέρματα των Μαρόπουλου στο 75' και Χατζησταυρίδη στο 85'.

Ασφαλώς προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ύπαρξη την περίοδο του μεσοπολέμου Μικτών ομάδων αποτελούμενων από παίκτες του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή, όμως αυτό εκείνα τα χρόνια ήταν κάτι που συνέβαινε συχνά και ίσως για αυτό στα μεταξύ μας παιχνίδια το κλίμα στις εξέδρες ήταν εξαιρετικό!

* Στην αρχική εικόνα μια προπολεμική φωτογραφία του πρωταθλητή Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, στην οποία εικονίζονται πολλοί παίκτες της επόμενης σεζόν 1937-1938. 
Διακρίνονται οι: Όρθιοι από αριστερά: Τακάτσογλου, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Ηλιόπουλος. Καθιστοί: Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4