Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαΐου 2019

Πήρε το αθλοθετηθέν Κύπελλο με γκολ στο 89' (1952)

Σαν σήμερα στις 11/5/1952, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Άρη, ενώ είχε ολοκληρώσει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 1951-1952 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-2, σε μια αναμέτρηση στην οποία όλα τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη!

Ήταν το τελευταίο παιχνίδι για το "αθλοθετηθέν Κύπελλο" υπό του τότε Υπουργού Μιχαήλ, το οποίο η ομάδα μας με τη νίκη της επί του συμπολίτη, κατάφερε να κατακτήσει...

Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στην κατοχή της μπάλας και τις επιθέσεις, χωρίς όμως οι κυνηγοί ούτε της μιας ούτε της άλλης να βρίσκουν δίχτυα.

Το σκορ άνοιξε στο 61' για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Κουντής μετά από μπαλιά του Λαζαρίδη, για να ισοφαρίσει ο Άρης στο 76' με κοντινό σουτ του Παππά, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ασλανίδης.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ήρθε στο 89' ο Δουκάκης με μακρινό, δυνατό σουτ να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ!

Κορυφαίοι παίκτες μας στην αναμέτρηση ήταν οι Γιωργάς, Μιγγούσης, Κουντής και από τον Άρη οι Ποζάνης, Παναγούλιας.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Σουρουνόπουλος, Αστρεινίδης, Οφάκογλου, Παναγούλιας, Γρηγοριάδης (Σπανός), Ποζάνης, Στελλάρας, Παππάς, Προτυργιώτης, Πολυχρονιάς, Νανάκος (Χατζηδάκης).

ΠΑΟΚ: Γιωργάς, Μιγγούσης, Ψωμάς, Ονούφριος, Καλογιάννης, Λασκαρίδης, Κουντής, Δουκάκης, Τζινόπουλος, Ιωαννίδης, Χριστοδούλου (Χατζηφιλαλήθης, Μάρκοβιτς).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού το αθλοθετηθέν –υπό του Υπουργού Μιχαήλ- Κύπελλο απονεμήθηκε στον ΠΑΟΚ, από τον Διευθυντή Σωματικής Αγωγής Θεσσαλονίκης, κ. Ιατρίδη.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4