Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

26 Μαΐου 2019

Η ισοπαλία στέρησε την πρόκριση στην τελική φάση (1935)

Σαν σήμερα στις 26/5/1935, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου, του πρωταθλήματος της περιόδου 1934-1935...

Ο Δικέφαλος σε ένα καθοριστικό για την κατάληψη μιας από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, έμεινε στο ισόπαλο 1-1, τερματίζοντας 3ος στον όμιλο του Βορρά.

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 52' με τον Ιωαννίδη, για να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Καλτέκης στο 64'. 

Παρά τις εκατέρωθεν ευκαιρίες, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντινίδη...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Αναστασιάδης Αλ., Μοσχίδης, Κωνσταντινίδης Κ., Βασιλειάδης Γ., Βασιλειάδης Δ., Ιωαννίδης, Κωνσταντινίδης Α., Καβουρματζής, Πανίδης, Γεωργίου

* Στην αρχική εικόνα τα παλιά γήπεδα του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ , στα οποία γινόταν παιχνίδια εκείνη τη μακρινή εποχή!

* Η σεζόν 1934-1935 ήταν μια μέτρια σεζόν για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (όμιλος του Βορρά) τερμάτισε 3ος , με 7 βαθμούς (ισόβαθμος του 2ου Ηρακλή), με τέρματα 10-8, έχοντας 3 νίκες – 1 ισοπαλία – 2 ήττες
* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1934-35 μετείχαν δέκα (10) ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους: Νότου με έξι (6) και Βορρά με τέσσερις (4).

Οι τρεις ιδρυτικές ενώσεις της ΕΠΟ εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο αριθμό συλλόγων με την περασμένη χρονιά (ΕΠΣ Αθηνών 4, ΕΠΣ Πειραιώς 2, ΕΠΣ Μακεδονίας 4) και συγκεκριμένα ακριβώς από τους ίδιους, δεδομένου ότι τα τοπικά πρωταθλήματα διακόπηκαν για εξοικονόμηση χρόνου.

Οι αγώνες των δύο ομίλων ολοκληρώθηκαν με πρώτους αντίστοιχα τον Εθνικό Πειραιώς και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Όμως, η τελική φάση του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε και κατά συνέπεια δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, στην τελική φάση προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή οι Εθνικός, Παναθηναϊκός, Άρης και Ηρακλής. Υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω ένστασης του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ισοβαθμήσει με τους δύο πρώτους στο Νότο και ζητούσε, ως κάτοχος του προηγούμενου πρωταθλήματος 1933-34, να μετάσχει και αυτός.

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και στα μέσα Ιουνίου η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της τελικής φάσης με έναρξη στις 16/06 και λήξη στις 21/07/1935. 

Η διεξαγωγή της, όμως, αναβλήθηκε και εν συνεχεία ματαιώθηκε με σκοπό την πληρέστερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 5ο Βαλκανικό Κύπελλο.


Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 4.000!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 4.000...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4