Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Διαβάστε τι έχει καταγραφεί "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" για την αγαπημένη μας ομάδα (Ενημερώνεται Καθημερινά)

20 Μαΐου 2019

Ισοπαλία με τον Ηρακλή στο Σιντριβάνι (1934)

Σαν σήμερα στις 20/5/1934, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι του Βορείου ομίλου του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1933-1934...

Μετά από ένα ισόπαλο χωρίς τέρματα πρώτο ημίχρονο, ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 55' με τον Ιωαννίδη, για να ισοφαρίσει στο 69' ο Ασκεπίδης και η αναμέτρηση να ολοκληρώνεται 1-1 όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ασπρογέρακα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Παπαδόπουλος, Μοσχίδης, Γιουσούφ, Κωνσταντινίδης Κ., Πανίδης, Ιωαννίδης, Καβουρματζής, Ετιέν, Κωνσταντινίδης Α., Αναστασιάδης

* Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το οποίο διεξήχθη ετσιθελικά για έναν μόλις γύρο (!), τερμάτισε στη 2η θέση συγκεντρώνοντας σε 6 παιχνίδια 10 βαθμούς, με 5 νίκες , 1 ήττα και τέρματα 21-6.
* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1933-34 διεξήχθη σε δύο ομίλους: Βόρειο με τέσσερις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και Νότιο με έξι ομάδες, τέσσερις από την ΕΠΣ Αθήνας και δύο από την ΕΠΣ Πειραιά. Οι νικητές των δύο ομίλων αγωνίστηκαν σε διπλό τελικό.

Η εθνική κατηγορία, στην οποία όσοι σύλλογοι μετείχαν δεν λάβαιναν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, καταργήθηκε. Έτσι οι σύλλογοι αγωνίστηκαν πρώτα στο τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο.
Ουσιαστικά η ρύθμιση αυτή έγινε για να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε υποβιβαστεί την προηγούμενη χρονιά, αφού είχε αρνηθεί να δώσει αγώνες διαβάθμισης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1932-1933. Διακρίνονται ο τότε προπονητής, Αριστοτέλης Αρμάσης στα αριστερά και ο έφορος Καρτσαμπέκης στα δεξιά. Όρθιοι από αριστερά: Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊρδανίδης. Καθιστοί (στη μέση): Πανίδης, Πάγκαλος, Αθανασιάδης, και κάτω οι: Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, Πυλορόφ.


Share:

Translate

Follow by Email

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 3.900!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 3.900...

Follow by Email

Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4