Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαΐου 2019

Μια αξέχαστη φιλική οκτάρα (1929)

Σαν σήμερα στις 21/5/1929, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό στο γήπεδο του Ηρακλή την Χάκοαχ Γκρατς, η οποία εκείνες τις μέρες είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για σειρά φιλικών αγώνων με ομάδες της πόλης ...

Η Χάκοαχ ήταν ισραηλίτικη ομάδα η οποία είχε την έδρα της στο Γκρατς της Αυστρίας και στο μεταξύ μας παιχνίδι που ξεκίνησε στις 17:30, έδωσαν το παρόν 4.000 θεατές.

Απέναντι σε ένα υπολογίσιμο αντίπαλο, ο Δικέφαλος πέτυχε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 8-1 (!), καθώς ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 10' ο Ετιέν με μακρινό δυνατό σουτ και δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν σουτ στο δοκάρι του Τζόρτζεβιτς, του τερματοφύλακα του Θερμαϊκού, ο οποίος ενίσχυσε τον ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ματς.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, χωρίς σκοπιμότητες και συνεχίστηκε με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, για να φτάσουμε στο 28' όταν και πάλι ο Ετιέν σκόραρε κάνοντας το 2-0.

Στο 33' ο Βλάχου μετά από μπαλιά του Ετιέν έγραψε το 3-0, στο 41' ο Παντερμαλής μετά από σέντρα του Χαραλαμπίδη έκανε το 4-0, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το σκορ στο 5-0, όταν στο 43' ο Γεωργιάδης εκτέλεσε φάουλ και ο Μακαρονοπουλος μπήκε στη φάση γράφοντας το 5-0!

Με την έναρξη της επανάληψης Μακαρονόπουλος και Ετιέν ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 7-0. Μείωσε στο 74' ο Κράους για λογαριασμό της Χάκοαχ και το τελικό 8-1 διαμορώθηκε στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακαρονόπουλου.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Παντελής Καλπακτσόγλου, έδωσε στον πρόεδρο της Χάκοαχ μια χρυσοκέντηση σημαία του ΠΑΟΚ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τζόρτζεβιτς (τερματοφύλακας του Θερμαϊκού), Μαλαξόπουλος, Σαρρής, Ανδρεάδης Κ., Ανδρεάδης Β., Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Βλάχου, Ετιέν, Χαραλαμπίδης.

Χάκοαχ: Κράους Ι, Σέχτερ, Κφέστερ, Μπιούρτσιν Ι, Γκρούχουτ, Φιούρστ, Μπιούρτσιν ΙΙ, Κάουφμαν, Μπιούρτσιν ΙΙΙ, Κράους ΙΙ, Σβαρτς.

Τις επόμενες μέρες η Χάκοαχ αντιμετώπισε τον Άρη (ήττα με 2-0) και τον Ηρακλή (ήττα με 4-2)...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ την περίοδο 1929-1930 από αριστερά όρθιοι: Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Καβουμαρτζής, Βλάχου, Λαζάρου, Παζάρογλου, Μακαρονόπουλος. Καθιστοί: Μάντακας, Ετιέν, Χ.Παπαδόπουλος, Χρηστίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4