Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαΐου 2019

Φιλικό υπέρ των σεισμόπληκτων Κορίνθου (1928)

Σαν σήμερα στις 6/5/1928, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο του Ηρακλή μια μικτή ομάδα, αποτελούμενη από παίκτες των ομάδων της Θεσσαλονίκης ...

Έτσι απέναντι στον Δικέφαλο που πήρε τη νίκη με 2-1, βρέθηκε μια ενδεκάδα από παίκτες του Άρη, του Μέγα Αλέξανδρου, του Άτλαντος, του Μακεδονικού και του Θερμαϊκού. Σκοπός του συγκεκριμένου φιλικού ήταν να ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής της Κορίνθου.

Η Κόρινθος είχε «χτυπηθεί» από ισχυρό σεισμό στις 22/4/1928, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές, δυσανάλογες του μεγέθους του σεισμού, κυρίως λόγω της κακής ποιότητας κατασκευής των κτιρίων.
Στο παιχνίδι που συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές, καθώς το γήπεδο του συμπολίτη κατακλύστηκε από κόσμο, η μικτή προηγήθηκε στο 32' με τον Ιωαννίδη, για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην ισοφάριση στο 45' με τον Μακαρονόπουλο.

Προηγήθηκε δυνατό σουτ φάουλ του Μαλαξόπουλου, με τον Μακαρονόπουλο να βάζει το πόδι του και να χρίζεται από κοντά σκόρερ.

Οι ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Δασύλλα (Μπολάμας και Μαρίνταης οι βοηθοί του) .

Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με τον Μακαρονόπουλο και πάλι, να εκμεταλλεύεται λάθος του Καρνεμίδη και να σκοράρει από κοντά, πολύ εύκολα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Σαρρής, Β. Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Κ. Ανδρεάδης, Γρηγοριάδης, Μακαρονόπουλος, Μαλαξόπουλος, Βλάχου, Τσολακίδης, Λιανόπουλος

Μικτή Θεσσαλονίκης: Καρνεμίδης (Μακεδονικού), Νακόπουλος (Άρης), Βασιλειάδης (Άτλαντας), Κατσαούνης (Άρης), Σενκιώνης (Θερμαϊκός), Δικόπουλος (Μ. Αλέξανδρος), Καβουρματζής Ι (Μ. Αλέξανδρος), Ιωαννίδης (Άρης), Βογιατζής (Άρης), Κίτσος (Μ. Αλέξανδρος), Καβουρματζής ΙΙ (Μ. Αλέξανδρος)

* Στην αρχική φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα της σεζόν 1927-1928, με σήμα το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι. Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4