Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Απριλίου 2019

Πεντάσφαιρος με Καραφουλίδη – Γεντζή (1954)

Σαν σήμερα στις 11/4/1954, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1953-1954...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, πήρε μια ευρεία σε έκταση νίκη επικρατώντας της πατρινής ομάδας με 5-0.

Έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Βαγγέλη Καραφουλίδη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του στην επανάληψη, με τον Κατερινιώτη επιθετικό να σημειώνει τα τρία από αυτά!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5' με τον Γεντζή, όμως παρά το γεγονός ότι η ομάδα μας ήταν συνέχεια στην επίθεση, δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου από τον διαιτητή Πετρίδη.
Ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής (Τσαγκαρουσιάνος) μπλοκάρει την μπάλα προ του Κουιρουκίδη (αρχείο Σταθόπουλου)

Στο 54' ο Καραφουλίδης έγραψε το 2-0 και πέντε λεπτά αργότερο ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0...

Ο Γεντζής στο 85' έκανε το 4-0 σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικού του γκολ, για να διαμορφώσει το τελικό 5-0 ο Καραφουλίδης στο 89'.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Λύμπος, Κεμανίδης, Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Κουτουξίδης, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Γεντζής.
* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10.

* Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1.
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γεντζής.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954.

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης.

Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4