Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2019

Δεύτερη ήττα στη Αθήνα μέσα σε 48 ώρες (1948)

Σαν σήμερα στις 13/4/1948, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1947-1948...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο του, αφού ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης, στη συνέχισε διεκδίκησε τον Πανελλήνιο τίτλο, μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα μας στο πρώτο της παιχνίδι που έγινε στις 11/4/1948 στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχασε από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, ενώ το ίδιο συνέβη και σαν σήμερα 13/4 όταν γνώρισε την ήττα με 2-1 στο ίδιο γήπεδο ...

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και στο 16' προηγήθηκε στο σκορ με τον Μιγγούση να αξιοποιεί την σέντρα του Καμπακάκη και την κακή εκτίμηση της φάσης από τον Λούβαρη (πατέρας του Γιώργου Λούβαρη) και σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο 34' όταν ο Βάζος πήρε την μπαλιά του Χατζησταυρίδη, μπήκε στην περιοχή μας και με πλασαριστό σουτ στη δεξιά γωνία σημείωσε το 1-1.

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Τζίτζη.

Στο 70' ο Χριστόπουλος με κοντινό δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, παρά την προσπάθεια του Αρβανίτη να τον σταματήσει. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να τα καταφέρει!...

Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Μουρατίδης και Σαμαράς οι καλύτεροι από πλευράς ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Λούβαρης, Μινάρδος, Μουράτης, Δρούγκας, Γκιόκας, Βαγιακάκος, Δαρίβας, Χριστόπουλος, Βάζος, Χατζησταυρίδης, Αποστολόπουλος.

ΠΑΟΚ: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννουμ Πυλωρίδης, Μουρατίδης, Ψωμάς, Ιωαννίδης, Κρητικός, Μιγγούσης, Παπαδάκης, Καμπακάκης.

* Τη σεζόν 1947-1948, η ομάδα μας με τον Νίκο Αγγελάκη στον πάγκο της, έκανε μια απρόβλεπτα εξαιρετική χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας σε 10 παιχνίδια 28 βαθμούς (9 νίκες – 1 ήττα), με τέρματα 25-10.
* Στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν μόνο οι τρεις πρωταθλήτριες ομάδες Θεσσαλονίκης – Πειραιώς – Αθηνών, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει απέναντί του, τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ολυμπιακό.

* Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε, μέτρησε τρεις ήττες και μία ισοπαλία με τον Απόλλωνα εντός, με την αναμέτρηση να τελειώνει στο 73' (!), όταν ο διαιτητής Πασαλάρης αγνόησε πέναλτι υπέρ μας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο κακός χαμός στο γήπεδο και να ολοκληρωθεί με αυτόν τον τρόπο το ματς...

* Στην τελική φάση του Πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου αγωνίστηκαν οι: Σαμαράς, Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, Ψωμάς, Μουρατίδης, Παπαδάκης, Ιωαννίδης, Πυλωρίδης, Παπαδόπουλος, Κρητικός, Καμπακάκης, Βασιλειάδης, Μιγγούσης, Κρεμέζης, Δουκάκης, Χατζηαντωνίου.

* Οι έξι πρώτοι από τους παραπάνω, συμμετείχαν και στα τέσσερα παιχνίδια της τελικής φάσης...

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται η πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ομάδα του ΠΑΟΚ, της περιόδου 1947-1948. Από αριστερά: Ιωαννίδης, Παπαδάκης, Χατζηιωάννου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαμαράς, Ψωμάς, Κρητικός, Αρβανίτης, Καμπακάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4