Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2019

Ισόπαλος με Ηρακλή στο φινάλε της σεζόν (1951 )

Σαν σήμερα στις 1/4/1951, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1950-1951 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον συμπολίτη, παρότι προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 5' με τον Χριστοδούλου.

Η φάση ξεκίνησε από ωραία προσπάθεια του Τζινόπουλου, ο οποίος αφού πέρασε στο σπριντ τον Παράσχο, γύρισε έξυπνα τη μπάλα στον επερχόμενο Χριστοδούλου που με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.
Ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 15' με κεφαλιά του Χατζηγιαννίδη μετά από σέντρα του Γεωργούση, ενώ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στην κόντρα με τον Τζινόπουλο!

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Καραπατής, Καρπόζηλος, Παράσχος, Τσαγανιάς, Σαχίνης, Ζαχαριάδης, Λέκκας, Χατζηγιαννίδης, Καρυπίδης, Σεραφείδης, Γεωργούσης.

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Καραλής, Γκολέμας, Αρβανίτης, Γκόγκος, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Λασκαρίδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χριστοδούλου.
* Ο Δικέφαλος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από Ηρακλή και Μακεδονικό συγκεντρώνοντας 22 βαθμούς με τέρματα 18-14. Η ομάδα είχε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες και φυσικά δεν συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

* Ο ΠΑΟΚ όμως τα πήγε εξαιρετικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώςέφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου όμως έχασε από τον Ολυμπιακό με 4-0 στη Λεωφόρο. Νωρίτερα η ομάδα μας είχε αποκλείσει την Ελπίδα Δράμας με 3-4, τον Άρη με 4-2 και τον Παναθηναϊκό 1-0.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1950. Διακρίνονται από αριστερά: Χατζηαντωνίου, Τσαβδαρίδης, Τζινόπουλος, Ψωμάς, Κουντής, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Καραλής, Παπαδάκης, Γκολέμας, Αρβανίτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4