Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Απριλίου 2019

Χειροκρότημα στον Εθνικό για τη νίκη του (1947)

Σαν σήμερα στις 27/4/1947, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό αγώνα στο Σιντριβάνι τον Εθνικό Πειραιώς ...

Ο Δικέφαλος με τον Αριστοτέλη Αρμάση στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές, γνώρισε την ήττα με 0-1, με γκολ που σημείωσε στο 10' ο Φερλέμης.

Η εμφάνιση της ομάδας ήταν απογοητευτική και ήρθε σε συνέχεια της πολύ κακής της παρουσίας της στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τη σεζόν 1946-1947.

Ο ΠΑΟΚ είχε κατά διαστήματα την υπεροχή στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πολύ απειλητικοί στην κόντρα και ειδικότερα προς το τέλος της αναμέτρησης να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα!

Με το σφύριγμα της λήξης, ο πολύς κόσμος που έδωσε το παρόν στο γήπεδο, χειροκρότησε την ομάδα του Εθνικού, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά της στο παιχνίδι αυτό!

* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1946-47 μετείχαν οι πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες των τριών ιδρυτικών Ενώσεων της ΕΠΟ: ΕΠΣ Αθηνών, Ε.Π.Σ. Πειραιώς και Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, οι οποίες αγωνίστηκαν σε ενιαίο όμιλο δύο γύρων (10 αγωνιστικές).

* Τη σεζόν 1946-1947 ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος, καθώς τη Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν ο Ηρακλής και ο Μακεδονικός. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς το πήρε ο Ολυμπιακός ή για την ακρίβεια ... το έχασε ο Ηρακλής! Τι είχε συμβεί:

Πριν την τελευταία αγωνιστική ο Ηρακλής προηγούνταν στη βαθμολογία έχοντας 25 βαθμούς και έπαιρνε το πρωτάθλημα ακόμα και με ήττα, καθώς αυτή έδινε έναν βαθμό!

Ο αγώνας όμως με την ΑΕΚ διακόπηκε λόγω επεισοδίων τα οποία χρεώθηκαν στον Ηρακλή, αν και στο γήπεδο εισέβαλαν οπαδοί της ΑΕΚ (;), και έτσι ο Ηρακλής όχι μόνο δεν πήρε τον βαθμό της ήττας, αλλά του αφαιρέθηκε και ένας! Έτσι ο τίτλος πήγε στον ... Ολυμπιακό!

Για την ιστορία το ματς Ηρακλής - ΑΕΚ διακόπηκε στο 60' με την αθηναϊκή ομάδα να κερδίζει με 0-1, αλλά οι συμπολίτες έστω και με ήττα θα έπαιρναν τον έναν βαθμό και θα κατακτούσαν τον τίτλο!

Κάτι τέτοιο δεν βρήκαμε να συμβαίνει ποτέ στα παγκόσμια χρονικά και αυτός ήταν άλλος ένας περήφανος Πανελλήνιος τίτλος του Ολυμπιακού, ένας από τους πολλούς που μάζεψε και για τον οποίον είναι περήφανοι οι οπαδοί του!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4