Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2019

Ισόπαλος με τον Εθνικό στο Σιντριβάνι (1936)

Σαν σήμερα στις 26/4/1936, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Εθνικό, σε παιχνίδι της 14ης –και τελευταίας- αγωνιστικής, της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1935-1936...

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ στο 32' με γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Βασιλειάδης, δέχτηκε όμως την ισοφάριση στην επανάληψη (61') από τον Χούμη.

Έναν εκπληκτικό παίκτη, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα (17/4/1936) είχε πετύχει και τα πέντε γκολ του Εθνικού στο μεταξύ μας παιχνίδι (ήττα με 5-2), που είχε γίνει στο Ποδηλατοδρόμιο του Πειραιά, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Κοσμίδης, Μοσχίδης, Πανίδης, Καλογιάννης, Κοντόπουλος, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Μποσταντζόγλου, Ηλιόπουλος

* Η ομάδα συγκέντρωσε 11 βαθμούς, με 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 7 ήττες και τέρματα 24-32.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν: Καλογιάννης, Σωτηριάδης, Πανίδης, Κοντόπουλος, Μοσχίδης, Κοσμίδης, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Αναστασιάδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου, Βαφειάδης, Ηλιόπουλος, Γεωργίου, Καβουρματζής, Ελευθεριάδης.

* Δύο από τους παραπάνω παίκτες, ο τερματοφύλακας Νίκος Σωτηριάδης (ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου) και ο Κώστας Καλογιάννης (Ξούρας), αγωνίστηκαν και στα 14 ματς του πρωταθλήματος.

Ο Καλογιάννης μάλιστα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σημειώνοντας 14 γκολ, αφήνοντας πίσω του τα «βαριά χαρτιά» της εποχής (Χούμη, Κρητικό, Βάζο), που σκόραραν 12 φορές έκαστος!

* Τα 24 γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν οι: Καλογιάννης 14, Κοντόπουλος 3, Ηλιόπουλος 2, Ιωαννίδης 1, Μποσταντζόγλου 1, Γεωργίου 1, Βασιλειάδης 1, Βαφειάδης 1.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1935-36 διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία πήραν μέρος οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3), χωρίς οι ομάδες αυτές να μετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Δηλαδή από τις 10 ομάδες που είχαν μετάσχει στους δύο ομίλους του πανελλήνιου πρωταθλήματος 1934-35 αποκλείστηκαν οι δύο που είχαν τερματίσει τελευταίες: το Π.Σ. Γουδί από το Νότιο όμιλο και ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης από το Βόρειο.

* Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 1935 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 1936.

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ... δωδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, πριν από κάποιο φιλικό κατά το διάστημα της προετοιμασίας. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κοντόπουλος Απ., Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Τσαντάς (Πρόεδρος), Κοντόπουλος Π. (έφορος), Καλογιάννης, Γεωργίου. Καθιστοί: Τακατσόγλου, Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Μοσχίδης.

* Εκτός των Τακατσόγλου και Ζακαπίδα, οι υπόλοιποι ανήκαν και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά (1935-1936).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4